Diabetes+ is er voor iedereen met type 1 diabetes

Diabetes+ doet er alles aan om de kwaliteit van het leven voor mensen met type 1 diabetes te optimaliseren. Vanaf het moment dat type 1 diabetes zich openbaart, hebben ze blijvend behoefte aan informatie en steun.

 

Type 1 houdt nooit meer op. Mensen met type 1 diabetes en hun naasten gaan hun leven lang door wisselende ziektestadia en onverwachte veranderingen in hun mentale gesteldheid. Door innovatie in technologie verandert ook de medische kant. Technologie helpt enorm bij het managen van de bloedglucose en het toedienen van insuline. Dat maakt het dagelijks leven voor de meesten in elk geval draaglijker. Maar er blijven altijd problemen, vragen en onzekerheden.

 

PROBLEMEN SAMEN OPLOSSEN

Diabetes+ organiseert als enige in Nederland peer support, omdat het gelooft in het belang van communicatie tussen mensen met type 1 diabetes onderling. Het is namelijk bijna onmogelijk om in je eentje met type 1 om te gaan. Elke dag moet je 160 belangrijke beslissingen nemen! Problemen moeten samen worden opgelost. Diabetes+ helpt waar dat kan. Met zo’n honderd vrijwilligers geeft Diabetes+ handvatten voor het dagelijks leven. Voor de patiënt, voor iedereen eromheen, zelfs voor de zorgverlener.

 

ACTIVITEITEN STIMULEREN

Diabetes+ heeft activiteiten ontwikkeld die in de belangrijkste behoeftes voorzien. De Diabetes+ Academy is een verzamelplek voor betrouwbare informatie over leven met type 1 diabetes. Met persoonlijke ervaringen en deskundige medische toelichting is het de omgeving waar men van elkaar leert, elkaar motiveert en inspireert. Educatie door peer-support is het motto. Ervaringsdeskundigen geven informatie in hun eigen woorden. Thema’s worden via verschillende kanalen toegelicht. De één kijkt graag een video, de ander luistert liever naar een podcast, leest een artikel of bezoekt een live- bijeenkomst. Alles komt samen op de website. Het Buddy-schap van Diabetes+ is een activiteit waarbij ervaringsdeskundigen onderling ervaringen uitwisselen. Dit helpt bij het dagelijks omgaan met de praktische aspecten van type 1. Zo is de PompBuddy een ervaringsdeskundige die zijn eigen ervaringen over een systeem graag deelt met een ander, zodat diegene de juiste keuze kan maken voor een insulinepomp (+sensor). De PompBuddy’s zijn dus de praktijk naast het product. Verder organiseert Diabetes+ events waar peers elkaar kunnen ontmoeten.

 

DE WAARDE VAN COMMUNICATIE

De website van de Diabetes+ Academy heeft op dit moment meer dan 33.000 bezoekers per maand. De video’s worden honderden keren bekeken en via social media bereikt Diabetes+ duizenden lotgenoten en hun omgeving per dag. Steeds meer mensen met type 1 diabetes en zorgverleners weten Diabetes+ te vinden. Hedendaagse educatie kan niet meer zonder patiënt involvement, om patiënt empowerment te bereiken. Diabetes+ levert een praktische aanvulling op de medische behandeling. Ervaringsdeskundigen snijden onderwerpen aan waar ze zelf het antwoord op willen weten. Type 1 is een zelfmanagementziekte en daarbij zijn onderlinge communicatie, educatie en feedback onontbeerlijk.

 

www.diabetesplus.nl/academy

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.