Clique
Podcasts

Maandelijks plaatsen we de nieuwste Clique Magazine podcasts met spraakmakende gasten. Altijd over de Clique thema’s: Duurzaamheid, Innovatie in de zorg, IT ontwikkeling, Leiderschap en Management. Of je nou van de laatste trends, humor of journalistiek houdt: hier vind je een podcast voor elk moment.

Clique Magazine Podcast Aflevering 13:

Clique Magazine Podcast - Aflevering 13: Vitale Medewerkers

Linda Groenewegen gaat in gesprek met  Patricia Vorstenbosch, directeur van Aevitae Bedrijfszorg B.V. Preventie en werken aan duurzame inzetbaarheid kunnen het ziekteverzuim in een bedrijf flink verminderen. Vooral nu de arbeidsmarkt zo gespannen is en het lastig is om aan personeel te komen, zien werkgevers hier steeds meer het belang van in. Hun interesse in duurzame oplossingen neemt toe omdat ze hun werknemers fit en gemotiveerd aan het werk willen houden. 

Clique Magazine Podcast Aflevering 12:

Clique Magazine Podcast - Aflevering 12: Duurzame inzetbaarheid

In tijden van meer fysieke afstand en daarmee de verschuiving naar het thuiswerken, is het van groot belang om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers. Met het idee dat het zich uiteindelijk terug betaalt naar duurzame inzetbaarheid.  Maar, wat is duurzame inzetbaarheid precies en hoe kunnen medewerkers en bedrijven blijven meeveren met veranderingen in de markt?

 Onze host Linda Groenewegen gaat hierover in gesprek met gasten Bob van Opstal van HCS en Annabel Splinter van Niped.

Clique Magazine Podcast Aflevering 11:

Elke narcolepsiepatiënt heeft behandeling op maat nodig.

Narcolepsie is een ziekte waarbij mensen spontaan in slaap kunnen vallen. Dit en andere symptomen hebben veel invloed op het dagelijks leven van narcolepsiepatiënten. De variatie aan kenmerken zorgt ervoor dat de behandeling voor elke individuele patiënt goed gefinetuned moet worden. “Patiënten kunnen totaal verschillend op specifieke medicatie reageren.”

Clique Magazine Podcast Aflevering 10:

Testosterondeficiëntie moet uit de taboesfeer komen

Journalist Max Moskowicz was nog geen veertig jaar toen hij door een lage testosteronspiegel nauwelijks zijn bed meer uit kwam. Na behandeling verdwenen zijn klachten als sneeuw voor de zon. Volgens seksuoloog Bert-Jan de Boer leidt het taboe rond testosterondeficiëntie (TD) echter nog altijd tot onderbehandeling. “Veel mannen gaan bij TD-achtige klachten niet naar de huisarts.”

Clique Magazine Podcast – Aflevering 9:

De druk op de mantelzorg

In deze podcast gaan we het hebben over mantelzorgers en mantelzorgmakelaars. 18 procent van het ziekteverzuim in ons land wordt veroorzaakt door het zorgen voor een naaste. Deze mensen noemen we mantelzorgers. De mantelzorgers moeten naast hun zorgtaken vaak ontzettend veel regelen en dat zorgt voor behoorlijk wat stress. Hoe het leven van een mantelzorger er vandaag de dag uitziet en hoe het werk van deze mantelzorger gecombineerd moet worden met het eigen werk, daar gaat onze host Linda Groenewegen het over hebben. De gast van vandaag is Corinne van der Veen, zij is casemanager bij Zorggenoot en onafhankelijk mantelzorgmakelaar.

Clique Magazine Podcast – Aflevering 8:

De toekomst van onderwijs

In gesprek met Petra van Haren, Voorzitter van de AVS en JaapJan Boer, Projectmanager Jeugd en Onderwijs over de toekomst van onderwijs. Onze host Linda Groenewegen bevraagt onze gasten over eerlijk en duurzaam onderwijs. De toekomst van onderwijs staat onder druk door de vele recente maatschappelijke veranderingen.

Clique Magazine Podcast – Aflevering 7:

Gedragsveranderingen

Linda Groenewegen spreekt tijdens deze podcasts met inspirerende gasten over urgente maatschappelijke vraagstukken. We praten over thema’s die ons leven zullen veranderen op lange en korte termijn, zoals duurzaamheid, technologie en leiderschap. In deze podcast duiken we in het onderwerp gedragsveranderingen. We leven in gekke tijden die ons doen dwingen om ons gedrag te veranderen. Maar dit gaat niet altijd gemakkelijk.

Clique Magazine Podcast – Aflevering 6:

Toekomst van onderwijs: Digileren en Kindparticipatie

Linda Groenewegen spreekt tijdens deze podcasts met inspirerende gasten over urgente maatschappelijke vraagstukken. In deze podcast duiken we in het onderwerp digileren en kindparticipatie. De maatschappij verandert in rap tempo technologische ontwikkelingen en digitale innovatie zijn aan de orde van de dag en ons online leven en de online wereld zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. De grote vraag is: hoe gaan kinderen om met deze ontwikkelingen en hoe bereiden wij hen zo goed mogelijk voor op de toekomst? Om het antwoord op deze vragen te krijgen gaat Clique Media in gesprek met twee experts op het gebied van digileren en kindparticipatie.

Clique Magazine Podcast – Aflevering 5:

Tevredenheid en werkgeluk lijken voor veel mensen ver te zoeken. Wat nu?

Linda Groenewegen spreekt tijdens deze podcasts met inspirerende gasten over urgente maatschappelijke vraagstukken. We praten over thema’s die ons leven zullen veranderen op lange en korte termijn, zoals duurzaamheid, technologie en leiderschap. Sijbe Bonsma, oprichter en CEO van Moodindicator en Jessy Brouwers Klinisch psycholoog, psychotherapeut en co-owner van Tsuru praten over werkgeluk en de toegenomen werkdruk. Onderzoek wijst uit dat er veel verborgen ziekteverzuim is. Medewerkers doen alsof er niets aan de hand is. Veel hebben echter last van fysieke en mentale problemen. Hoe weet je nu of je werknemers hun taken nog wel aankunnen in de thuiswerksituatie? Op welke manier krijg je inzicht in het onderlinge contact, nu de sociale contacten beperkt zijn en de structuur weg is? Het is tijdrovend om deze dingen met elke werknemer apart te bespreken. Dit gebeurt in de praktijk dan ook niet of nauwelijks.

Clique Magazine Podcast – Aflevering 4:

Hoe houd je als werkgever je werknemers gezond?

Linda Groenewegen spreekt tijdens deze podcasts met inspirerende gasten over urgente maatschappelijke vraagstukken. We praten over thema’s die ons leven zullen veranderen op lange en korte termijn, zoals duurzaamheid, technologie en leiderschap. In deze aflevering spreekt Linda Groenewegen met Bas Thomassen van Zorg van de Zaak Netwerk en Hans van Bussel van Sazas. We leven in bijzondere tijden waarin de grens tussen werk en privé steeds vager wordt. Hoe houd je als werkgever je werknemers gezond?

Clique Magazine Podcast – Aflevering 3:

PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving)

Linda Groenewegen spreekt tijdens deze podcasts met inspirerende gasten over urgente maatschappelijke vraagstukken. We praten over thema’s die ons leven zullen veranderen op lange en korte termijn, zoals duurzaamheid, technologie en leiderschap. In de tweede aflevering over duurzaamheid in de bouw duiken we in de wereld van houtbouw. Linda Groenewegen zit om de tafel met Wim Heerke Spronk en Peter Kroes van Robuust Eiken en Paul van den Heuvel van Centrum Hout.

Clique Magazine Podcast – Aflevering 2 Hout:

Duurzaamheid in de Bouw

Linda Groenewegen spreekt tijdens deze podcasts met inspirerende gasten over urgente maatschappelijke vraagstukken. We praten over thema’s die ons leven zullen veranderen op lange en korte termijn, zoals duurzaamheid, technologie en leiderschap. In de tweede aflevering over duurzaamheid in de bouw duiken we in de wereld van houtbouw. Linda Groenewegen zit om de tafel met Wim Heerke Spronk en Peter Kroes van Robuust Eiken en Paul van den Heuvel van Centrum Hout.

Clique Magazine Podcast – Aflevering 1 Beton:

Duurzaamheid in de Bouw

Linda Groenewegen spreekt tijdens deze podcasts met inspirerende gasten over urgente maatschappelijke vraagstukken. We praten over thema’s die ons leven zullen veranderen op lange en korte termijn, zoals duurzaamheid, technologie en leiderschap.

Deze aflevering gaat over duurzaamheid in de bouw. Linda Groenewegen zit om de tafel met Rob van Gijzel van het Betonhuis en Michiel Dankers van de Cascade Zand en Grint.

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.