Specialist in gezonde carrières

Telkens als je carrière een impuls nodig heeft, staat DoctorConnect in de startblokken. Aan het begin, als je het lastig vindt om keuzes te maken. Onderweg, als je het roer wil omgooien. Maar ook als je snel je ideale baan wil vinden. Connect & Reconnect, daarom is het bureau specialist in gezonde carrières.

 

Als arts word je volop uitgedaagd om de juiste carrièrekeuzes te maken, te blijven groeien in je vak, werkdruk te weerstaan en met hoge verwachtingen om te gaan. DoctorConnect helpt je die uitdagingen te lijf te gaan. Als het spannend wordt, maar liever daarvoor al. Want ook preventief kunnen ze veel voor je betekenen. Een gezonde loopbaan vraagt onderhoud, zoals reflectie en ontwikkeling met een coach. Managing partner Claudia Huls: “Ken jezelf als mens en arts, daar begint alles mee.”

 

UNIEK IN RE-INTEGRATIE

Ook als je na een periode van arbeidsongeschiktheid wil re-integreren, is DoctorConnect jouw partner. “Juist dan, want met onze expertise in re-integratie kunnen wij het verschil maken. En de arts behouden voor de zorg, die we zo hard nodig hebben. Eerst gaan we aan de slag met de dokter zelf, dan vinden we nieuwe wegen op de arbeidsmarkt.”

 

DoctorConnect is het enige re-integratiebureau met specifieke kennis van de zorg en loopbaan van artsen. Claudia: “Wij weten wat nodig is, want we doen dit al jarenlang voor zowel ziekenhuizen als andere zorginstellingen en verzekeraars. Wij beloven beweging en vinden vaak een alternatieve carrièrekans in de zorg. Daarmee is iedereen het beste af!”

 

Een vitale arts in een gezonde organisatie. Dat is het recept voor de beste zorg en de drijfveer van DoctorConnect. Omdat vitaliteit nooit vanzelf spreekt, bieden de consultants alle ondersteuning voor een duurzame carrière. “En adviseren wij opdrachtgevers in goed werkgeverschap,” vult Claudia aan. “Telkens als carrières een impuls nodig hebben, staan wij in de startblokken.”

 

 

LEONTIEN IS BACK ON TRACK

Neem het verhaal van Leontien: Tijdens haar specialisatie tot oogarts zat Leontien in een sneltrein. Ze genoot van het leven, tot ze ziek werd. De trein was misschien té snel gegaan. Fundamentele levensvragen klopten op de deur. “Het was tijd om weer mezelf te worden,” zegt ze nu. Leontien had op dat moment al DoctorConnect in de arm genomen, samen gingen ze het re-integratietraject in.

 

“Halverwege mijn opleiding tot oogarts besloot ik dé witte jas uit te doen. Pijnlijk, want daarmee spatte mijn meisjesdroom om medisch specialist te worden uiteen. Ik koos ervoor meer tijd en energie te besteden aan mijzelf en mijn gezin. In het eerste contact met DoctorConnect ervaarde ik meteen rust en vertrouwen. Na mijn intake verliet ik hun kantoor in Breda met een grote glimlach. Het team is professioneel, proactief en biedt alle ondersteuning in een traject met onverwachte wendingen.”

 

 

ALS AIO RIJD JE EEN TUNNEL IN

Want die kwamen er. “Nadat ik was gestopt met mijn studie, moest ik herstellen én een nieuwe toekomst uitstippelen. Dat is heel lastig, want als arts in opleiding tot medisch specialist rijd je in sneltreinvaart een tunnel in; je hebt geen idee wat er verder ‘te koop’ is met je diploma. Met DoctorConnect heb ik de situatie geanalyseerd, coaching gevolgd en de markt verkend. Hun waarde is enorm in dat traject; zij vervullen een belangrijke rol, die de werkgever niet kan bieden.

 

Het was écht tijd om een weloverwogen keuze voor de toekomst te maken, zegt Leontien. “Wat ik bijzonder vind, is dat DoctorConnect mij stapsgewijs begeleidde, de juiste vragen stelde en serieus tijd maakte. Ze stonden zo nodig op de rem, de sneltrein werd een boemeltrein, zodat ik het landschap weer kon zien, en mezelf herontdekken. Ik hervond mijn enthousiasme en gedrevenheid.

 

De volgende stap, zeiden ze, moet een succeservaring zijn. Een bewuste stap, waarin ik mijn talenten aanspreek. Ze waren ook heel kritisch in de zoektocht naar een passende werkgever en functie voor zo’n re-integratieplek. Zaken waarop je zelf geen kijk hebt.”

 

 

EXPERTISE EN NETWERK

Met een coach van DoctorConnect bepaalde Leontien dat ze een analytische rol zocht in de preventieve gezondheidszorg en meer balans met haar gezinsleven. “Door het vertrouwen en de hulp ben ik nu een stuk verder. We hebben tijd genomen en DoctorConnect kon daarna des te sneller schakelen. Dat vind ik heel knap, ze bewegen met je mee. En met hun expertise en netwerk, zit je zo weer ergens aan tafel. DoctorConnect is een betrokken matchmaker.”

 

“Vooralsnog heb ik gekozen voor de jeugdgezondheidszorg. Ik weet nu dat er verschillende werkplekken zijn waar ik me thuis voel en waar ik me verder kan ontwikkelen. Die plekken kende ik niet voordat ik de samenwerking aanging met DoctorConnect. Ik ben weer back on track. En weet nu dat ik altijd eerst voor mezelf moet zorgen alvorens een goede dokter te kunnen zijn.”

 

 

De juiste arts op de juiste plek: www.doctorconnect.nl

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.