Flexclinics: patiëntvriendelijke orthopedische en plastische chirurgie van de hoogste kwaliteit

Operaties waarbij de patiënt zo min mogelijk ongemak ervaart, terwijl de medische begeleiding van intake tot postoperatief traject optimaal is. Dat is de zorg die zelfstandig behandelcentrum Flexclinics levert. Van ongecementeerde heupoperaties tot persoonlijke nazorg: in alle facetten staan medische excellentie en een optimale patiëntbeleving centraal. 

 

Optimale screening  

Voor zowel het pre- als het postoperatieve traject maakt Flexclinics efficiënt gebruik van digitale tools: “Cliënten worden via een app aan de operatiedatum herinnerd en aan de preoperatieve maatregelen die ze moeten nemen“, vertelt CEO Marc Verheyen. “Na de operatie krijgen patiënten het telefoonnummer van hun behandelend arts. Daarnaast hebben we een vierentwintiguurdienst, dus iemand kan na een operatie altijd een specialist aan de lijn krijgen.” Chief Medical Officer Peter van Aggelen vult aan: “In vijfentwintig jaar anesthesiologie heb ik ideeën opgedaan die ik nu hier in de praktijk kan brengen, zoals het stroomlijnen van de pre-operatieve screening.” Van Aggelen wijst erop dat de werkwijze van Flexclinics bij dit laatste overeenkomt met de nieuwste aanbevelingen van de Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie (NVA): “Dat laat zien dat we hier al vooruitliepen.” 

 

Drie orthopedische divisies  

De orthopedische zorg van Flexclinics bestaat binnenkort uit drie divisies: Sports, Spine en Prothesiologie. Verheyen: “Binnen Spine valt bijvoorbeeld de rugchirurgie, die we zoveel mogelijk endoscopisch verrichten. Cliënten die ’s ochtends geopereerd worden kunnen meestal ’s middags weer naar huis.” Bij heupprotheses kiest Flexclinics voor de ‘voorste benadering.’ “Dit is een spiersparende operatie, die zorgt voor het snelste herstel bij de cliënt,” aldus Verheyen. “Voor ondernemers of werknemers in kritische beroepen maakt het bijvoorbeeld veel verschil of ze twee weken na de operatie de auto alweer in kunnen, of pas na drie maanden.” Protheses worden bij Flexclinics bijna altijd ongecementeerd geplaatst. “Dat maakt een eventuele revisie veel minder ingrijpend,” aldus Verheyen. “Mensen hoeven dan bovendien niet meer tot hun vijfenzestigste op een operatie te wachten, omdat een operatie maar één keer zou kunnen.” 

 

Terughoudende zorgverzekeraars  

Hoewel Flexclinics uitstekende resultaten boekt en op Zorgkaart.nl een 9,7 scoort, zijn zorgverzekeraars nog terughoudend. Verheyen: “Als kleine kliniek is het heel moeilijk om contracten bij grote verzekeraars te krijgen. Terwijl we wel toegevoegde waarde hebben voor de cliënt.” Van Aggelen vult aan: “We leveren zorg die minstens vergelijkbaar is met ziekenhuiszorg, in een gastvrije, persoonlijke omgeving. Daarin onderscheiden we ons en zijn we echt van meerwaarde. Het zou prettig zijn als zorgverzekeraars dat ook in gaan zien.” 

 

Meer informatie vindt u op www.flexclinics.nl 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.