Gynaecologische klachten zijn intiem

Vrouwen met gynaecologische klachten bespreken die vaak liever in een kleine, vertrouwde setting dan in een groot ziekenhuis. Bij het zelfstandig behandelcentrum Gynaecologie Amsterdam staan betrokkenheid, luisteren en persoonlijke aandacht centraal. 

 

“Onze kliniek, in het voormalige Wilhelmina Gasthuis, is ruim en licht en straalt een prettige sfeer uit. We houden de wachttijden bewust kort,” zegt oprichter Dr. Carla van der Wijden. 

 

Gynaecologie Amsterdam biedt op vrouwen gerichte zorg  

Vrouwen met algemene gynaecologische klachten, zoals een afwijkend uitstrijkje, menstruatieproblemen, seksuele problemen, PCOS, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten, verzakkingsen/of incontinentieproblemen, en vrouwen die een second opinion willen, kunnen bij Gynaecologie Amsterdam terecht. Ook verricht de kliniek poliklinische ingrepen. 

 

Een betrokken team  

Het team bestaat uit drie vaste artsen en een doktersassistente, aangevuld met vrouwelijke medisch studenten. Die maken kennis met een betrokken manier van zorg verlenen en doen ervaring op in patiëntgerichtheid, persoonlijke aandacht en het dragen van verantwoordelijkheid. 

 

Empathie, vertrouwen en discretie  

Volgens Carla van der Wijden voelen vrouwen zich snel verloren in een groot ziekenhuis. “Bij ons is er meer tijd per patiënt en we kunnen op een laagdrempelige manier, in een veilige omgeving, persoonlijke aandacht geven. Empathie, vertrouwen en discretie zijn de belangrijkste waarden van onze praktijk.” 

 

De manier van werken  

Iedereen is welkom in de praktijk, zowel voor verzekerde als onverzekerde zorg. Er is ook een spreekuur op zaterdag, dat voorziet in een grote behoefte. Gynaecologie Amsterdam werkt volgens het principe van ‘shared decision making’: patiënten worden steeds zelfredzamer en informeren zich op allerlei manieren. “Wij gynaecologen sluiten ons aan bij wat de patiënt weet en belangrijk vindt, en geven advies. Vrouwen kunnen bij ons een bewuste keuze maken om een ingreep wel of niet te laten doen.” 

 

Contact met omringende zorgverleners  

Vrouwen met acute klachten, bijvoorbeeld een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, of vrouwen die een grotere operatieve ingreep nodig hebben, kunnen niet terecht bij Gynaecologie Amsterdam. Zij worden aangewezen opeen ziekenhuis. De kliniek heeft een goede relatie met de omringende ziekenhuizen, en werkt ook nauw samen met fysiotherapeuten en seksuologen. “Met de huisartsen hebben we goed contact,” zegt Carla van der Wijden. “Ze spelen een belangrijke rol in het verlenen van gynaecologische zorg en verwijzen patiënten graag naar ons door. We zijn in feite onderdeel van een zorgnetwerk waarin een patiënt steeds bij de juiste zorgverlener terechtkomt. Verder komen vrouwen via internet naar onze kliniek, of door mondtot-mondreclame van familie of vriendinnen.” 

 

Meer informatie vindt u op www.gynaecologieamsterdam.nl 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.