Overgewichtsbehandeling bij Vitalys

Overgewichtskliniek Vitalys beschikt dankzij samenwerking met Rijnstate Arnhem over optimale medische ziekenhuisvoorzieningen. Tegelijk heeft het de efficiëntie en ondernemingsvrijheid van een kliniek. Zo kan de ontwikkeling van een nieuwe digitale patiëntomgeving hand in hand gaan met een multidisciplinaire expertisepoli voor uitdagende casuïstiek. Algemeen directeur Claudia de Swart: “We bieden patiënten het beste van twee werelden.”  

 

Veilig en optimaal opereren  

“Bij Vitalys voeren we jaarlijks meer dan 1.350 maagverkleinende operaties uit,” vertelt medisch directeur en chirurg dr. Theo Aufenacker. “Hiermee zijn we de grootste kliniek in Nederland voor bariatrische chirurgie.” Een operatie bij Vitalys is altijd in combinatie met een langdurig en intensief begeleidingstraject. Aufenacker: “We werken met verschillende professionals op het gebied van overgewicht, zoals chirurgen, verpleegkundigen, diëtisten en psychologen. Daarnaast werken we nauw samen met internisten en MDL-artsen van Rijnstate Arnhem, waar ook de chirurgie plaatsvindt.” In de zeldzame gevallen dat er bij de operatie een complicatie optreedt geven de ziekenhuisfaciliteiten de garantie dat die complicaties goed en efficiënt behandeld kunnen worden. Ook geeft het onder meer de mogelijkheid van een expertisepoli voor de meest ingewikkelde casuïstieken voor overgewichtsbehandelingen. Naast de chirurgische behandelingen biedt Vitalys ook afvallen met medicatie en maagballonnen. Vitalys werkt vanuit de locaties Rijnstate Arnhem, Rijnstate Elst, ZGV Ede en Hoogeveen. 

 

Continue innovatie  

Naast de infrastructuur en zekerheid die de samenwerking met het ziekenhuis biedt, kan Vitalys ook haar eigen koers als zelfstandig behandelcentrum (ZBC) varen. “We zijn bijvoorbeeld een digitaal platform aan het ontwikkelen om patiënten gepersonaliseerde zorg te bieden,” vertelt algemeen directeur Claudia de Swart. “Mensen worden rond een maagverkleinende operatie vijf jaar door ons begeleid. Daarbij is vooral de leefstijlverandering op de lange termijn erg belangrijk. We weten dat mensen daar gepersonaliseerde begeleiding voor nodig hebben om die verandering te laten beklijven.” Vitalys maakt voor dit soort optimalisatieslagen onder meer gebruik van een uitgebreid panel van oud-patiënten. “Dat zijn de ervaringsdeskundigen,” aldus De Swart. “Dankzij hun participatie kunnen we zo efficiënt mogelijk innoveren.” 

 

Verwijzing en overleg  

Vitalys heeft naast een bovenregionale rol, ook een landelijk bereik. “We hebben de expertise om de meest ingewikkelde patiënten in dit veld te behandelen,” aldus Aufenacker. “Daarom sturen andere klinieken patiënten soms ook naar ons door. Huisartsen kunnen ook altijd een overleg met ons inplannen en zorgverleners kunnen een van onze specialisten uitnodigen voor een farmacotherapeutisch overleg (FTO). We nemen graag onze verantwoordelijkheid daarin en zijn altijd beschikbaar om het bereiken van een gezond gewicht op alle vlakken te faciliteren en te optimaliseren.” 

 

Meer informatie vindt u op www.vitalys.nl 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.