24-uurszorg op maat… bij u thuis

Wanneer u of uw familielid zorgbehoevend is, is er een grote behoefte aan rust, regelmaat en reinheid, het liefst in de eigen vertrouwde omgeving. Happyhomecare biedt deze drie belangrijke pijlers en voegt daar nog een vierde ‘r’ aan toe: relatie. Met 24-uurszorg vullen de zorgverleners niet alleen de (aanvullende) medische zorgbehoefte in, maar bieden zij ook een warm en persoonlijk contact. Hierdoor kan de zorg nóg beter op maat worden ingevuld.

 

Toen Algemeen Directeur Alex Wijnen een aantal jaar geleden 24-uurszorg nodig had voor een lid van zijn familie, ging dit moeizaam. “En wat ik vond”, vertelt hij, “sloot niet volledig aan op onze wensen. Dit lag niet per se aan de kwaliteit van de zorg, maar aan de stabiliteit. Die ontbrak, terwijl zij dit wel nodig had.” Dat moet beter kunnen, realiseerde hij zich. Vanuit deze visie is Happyhomecare ontstaan; een fulltime zorgoplossing op maat, waarbij u of uw familielid thuis kan blijven wonen. “U maakt primair gebruik van uw huisarts en eventuele (ziekenhuis)specialisten”, legt Wijnen uit. “Particuliere fulltime 24-uurs thuiszorg middels een inwonende zorg au pair vult de aanvullende zorgbehoefte in. Zorgbehoevenden kunnen hierdoor in hun eigen omgeving blijven wonen, familieleden kunnen naast de zorg voor hun familielid een werkzaam en sociaal leven behouden, zonder dat dit ten koste gaat van hun naaste.”

 

Persoonlijke match tussen cliënt en verzorger
De grootste kracht van Happyhomecare zijn de verzorgers, vertelt Zorgdirecteur Aida Kraščeničová. “Die specifiek worden geselecteerd op een persoonlijke match met de cliënt en diens wensen. Die match vinden we door een persoonlijk intakegesprek bij de cliënt thuis of op locatie, waarin alle zorgvragen zoveel mogelijk worden beantwoord. Op basis van uw behoeftes gaan we vervolgens op zoek naar juiste zorgverlener. Voordat de zorg begint (video) bellen de cliënt en kandidaat zorgverlener met elkaar om kennis te maken. De zorgverlener is altijd hoog opgeleid en heeft de benodigde diploma’s en werkervaring.” Zoveel mensen, zoveel wensen en persoonlijkheden. Met ruim 150 verzorgers kan Happyhomecare die match desondanks altijd maken. “Wij werken niet met een uitzendbureau of een koppelbaas”, vertelt Kraščeničová. “Maar hebben de hele keten in eigen hand, inclusief het persoonlijk selecteren alle zorgprofessionals. Met een ruim en divers aanbod vinden we vervolgens altijd een juiste match.” De zorgprofessionals komen voornamelijk uit Slowakije. “Een land met een enorm hoge zorgcultuur”, legt ze uit. “Het zorgen voor elkaar, voor familie, is hier nog echt verankerd in de samenleving. Waardoor de betrokkenheid verder gaat dan reguliere zorg. Precies wat onze cliënten nodig hebben.”

 

Geplande en ongeplande zorg gewaarborgd
Door deze achtergrond staan de zorgprofessionals bovendien open voor het concept van inwonen. “En juist omdat de verzorger bij de cliënt inwoont, is de relatie heel intens en bouw je echt een band met elkaar op. Belangrijk voor een gevoel van veiligheid, van zowel de cliënt als de familie. Bovendien is door deze ‘au pair-constructie’ zowel geplande als ongepland zorg gewaarborgd.” Per cliënt streeft Happyhomecare naar twee verzorgers die elkaar om de zes weken aflossen. “In de zes weken dat zij niet bij de cliënt inwonen, gaan zij terug naar huis. Wij beseffen dat het behoorlijk wat vergt om zes weken huis en haard achter te laten, daarom zorgen we eveneens goed voor onze zorgprofessionals. Door een goed salaris en het creëren van prettige en veilig werkomstandigheden. Ook hier speelt het concept van inwonen een belangrijke rol, want door dit intensieve contact met cliënt en familie krijgen ook zij er als het ware een familie bij. Privacy is desondanks gewaarborgd, net als voldoende eigen (vrije) tijd, om naast het intensieve zorgen te kunnen ontspannen.”

 

Dekking door PGB
De zorgoplossing op maat van Happyhomecare wordt gedekt door een persoonsgebonden budget (PGB) vanuit de wet langdurige zorg (WLZ) of vanuit de zorgverzekeringswet (ZVW). Wijnen: “De meeste mensen waarbij de huisarts of specialist een diagnose heeft gesteld voor langdurige zorg, kunnen deze grotendeels of geheel gefinancierd krijgen door de Nederlandse overheid. U betaalt dan uitsluitend de lage eigen bijdrage van het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de Nederlandse overheid. Met het aanvragen van het PGB helpen wij u graag. Indien nodig ook met het opschalen van de zorg en de bijbehorende vergoeding. Ons primaire doel is u en uw familie zoveel mogelijk te ontzorgen.”

 

Ziekte brengt tenslotte al genoeg zorgen met zich mee, besluit Kraščeničová. “Happyhomecare biedt daarom particuliere zorg bij u aan huis, door gekwalificeerde medewerkers die vanuit hun hart en met passie voor u werken. Zodat er, binnen de beperkingen die er zijn, zoveel mogelijk nog wél kan en u in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. De plek waar u zich het beste voelt.”

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.