24 uurs zorg: prachtig alternatief voor verzorgingstehuis

 

Thuis blijven wonen met inwonende 24 uurs zorg is voor u wellicht nog een vrij onbekend alternatief, maar het is een prachtige en betaalbare oplossing.

 

Vragen die bij veel families spelen:
  • Mijn ouder(s) willen niet naar eenverzorgingstehuis, maar kunnen niet meer zelfstandig wonen. Wat zijn mijn opties?
  • Hoe kan ik voorkomen dat mijn ouders gescheiden moeten wonen zodra één van hen hulpbehoevend wordt?
  • Mijn vader/moeder staat op een lange wachtlijst voor het verzorgingstehuis. Hoe overbruggen wij deze periode?
  • Vaste structuren en één zorgverlener is essentieel voor het ziektebeeld van mijn ouder(s), hoe zorg ik dat er 1 op 1 zorg geleverd kan worden en de continuïteit van zorg gewaarborgd wordt?
  • Na verblijf in het ziekenhuis/revalidatiecentrum kan mijn vader/moeder/partner voorlopig niet alleen in huis verblijven, hoe los ik dat op?

Met een inwonende zorgverlener is het mogelijk om thuis te blijven wonen in de vertrouwde woon- en leefomgeving. Hierdoor worden de familie en naasten ontzorgd en komen zij weer op bezoek als kind, broer, zus, familielid of vriend(in), niet meer als mantelzorger. De inwonende zorgverleners zijn gespecialiseerd in de zorg, ondersteuning en begeleiding bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Hierbij kunt u denken aan: ondersteuning bij lichaamsverzorging, hulp bij aan- en uitkleden, huishoudelijke ondersteuning, het maken van uitstapjes, boodschappen doen, koken en samen eten, het stimuleren van lichaamsbeweging en uiteraard gezelligheid in huis. Een vaste zorgverlener voor een periode van minimaal twee maanden, na die periode wordt er gewisseld met een collega.

U betaalt zelf niets voor de zorg

Indien u of uw naaste een verpleeghuis indicatie heeft, dan kunt u er dus ook voor kiezen om thuis te blijven wonen met de ondersteuning van een inwonende zorgverlener. De kosten voor deze zorg worden volledig vergoed vanuit het door de overheid beschikbaar gestelde budget, het persoonsgebonden budget (PGB). Mocht u geen verpleeghuisindicatie hebben dan kunt u ook bij 24 Uurszorgloket terecht, de kosten betaalt u dan geheel of gedeeltelijk zelf.

Meer weten?
Neem contact met 24 Uurszorgloket op en plan een vrijblijvende – indien gewenst online- afspraak in. Het 24 Uurszorgloket is te bereiken via het telefoonnummer 0800-6444444 of bezoek www.24uurszorgloket.nl voor meer informatie.

24 uurs zorg

 

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.