4Wieler: Fietsplezier tot op hoge leeftijd

4Wieler: Fietsplezier tot op hoge leeftijd

4wieler

Op latere leeftijd gaat fietsen doorgaans soepeler dan lopen. Toch kan het spannend worden om op de fiets te stappen, omdat u instabieler wordt. Met de 4Wieler ervaart u het gevoel van een gewone fiets, maar dan met maximale stabiliteit en dus veiligheid, zodat u tot op hele hoge leeftijd gezond kunt blijven bewegen in de buitenlucht.

Fietsplezier tot op hoge leeftijd

Mensen met een stabiliteitsprobleem zijn pas echt geholpen wanneer een fiets honderd procent stabiel en veilig is, vertelt Robert van Hees, directeur en fabrikant van 4Wieler. Uit ervaring weet hij dat je met een driewieler een heel eind kunt komen.

Mits het je lukt en je bereid bent het risico te nemen. Het blijft een hele uitdaging om de fiets in bochten of op hellingen onder controle te krijgen en valpartijen zijn niet uitgesloten.” Daarom ontwikkelde hij de 4Wieler: een fiets op vier wielen, die simpelweg niet kan kantelen. “Waardoor ook ouderen tot op hele hoge leeftijd veilig kunnen blijven genieten van fijne fietstochtjes.”

In iedere verkeerssituatie stabiel

Een vierde wiel op een voertuig zorgt ervoor dat het kantelpunt naast de bestuurder komt te liggen, legt Van Hees uit. “De kantellijnen vormen als het ware van wiel tot wiel een vierkant, waardoor het gewicht van de bestuurder altijd binnen deze lijnen blijft. Hierdoor blijf je, in iedere weg- of verkeerssituatie, stabiel.”

De parkeerrem zorgt ervoor dat de fiets nooit zomaar weg kan rollen als u nog bezig bent met op- of afstappen.” Overschakelen van een gewone fiets naar een vierwieler vergt nauwelijks aanpassing.

“De zithouding is gelijk: rechtop zittend op een zadel en trappend naar beneden. U zit stevig met de billen op het luxe zadel, de voeten op de pedalen en met het stuur voor u. Het sturen vergt soms wat oefening. Maar in tegenstelling tot een gewone fiets, is het stuur niet nodig voor steun. Ook moet men niet gaan hangen om een bocht te maken of de voeten van de pedalen halen. U gaat niet vallen, ook niet als u stilstaat!

Comfortabel en soepel

“Rijden op een 4Wieler gaat niet zwaarder dan op een gewone fiets. Eenmaal op gang schakelt u naar de gewenste versnelling en rijdt u niet alleen veilig maar ook heel rustig en soepel. De voorwielen, voorzien van een verende ophanging, strijken oneffenheden op de weg glad en maken het makkelijk om zelfs krappe bochten te nemen.

Mocht er onverhoopt toch eens iets misgaan, vangt de vering de klap op, waardoor de kans op ongelukken tot een absoluut minimum wordt beperkt. De unieke constructie met de vier goed opgepompte banden en de versnellingen zorgen ervoor dat trappen heel makkelijk gaat. En wilt u het toch nog lichter”, benadrukt Van Hees, “kunnen we -ook achteraf nog- elektrische trapondersteuning toevoegen.

Middenmotor

De 4Wieler is optioneel voorzien van een middenmotor van 250 watt. “Dat geeft op een natuurlijke manier ondersteuning door aandrijving op de trapas”, vertelt Van Hees. “En deze motor heeft een wegrijhulp.” De actieradius van de motor is afhankelijk van de afstanden die u ermee aflegt en uw lichamelijke conditie.

“Middels een persoonlijk gesprek brengen we dit in kaart. Blijkt u uiteindelijk toch meer of verder te fietsen dan gepland? Dan kunt u altijd een grotere of een tweede accu aanschaffen.”

Samen stabiel fietsen

De 4Wieler is verkrijgbaar als Solo-fiets (slechts 66 cm breed) en als Duo-fiets. “Want wat is er leuker dan samen fietsen op een stabiele fiets die niet kan omvallen?” De Solo-fiets kan bovendien heel gemakkelijk worden ingeklapt als loophulp. “Handig tijdens bijvoorbeeld het boodschappen doen.”

Voor de echte sportievelingen, of als zitten op een zadel geen optie is, is er de toervariant. ‘Zitting en rugleuning bieden hier nog meer fixatie voor een nog veiligere fietstocht. Met het lagere zwaartepunt kan er harder mee gefietst worden, zodat het mogelijk wordt om sportieve toertochten te maken.” Welke variant u ook kiest, de experts van 4Wieler brengen altijd samen met u in kaart welke mogelijkheden het meest geschikt zijn.

“We maken standaard een afspraak voor een proefrit om u vertrouwd te maken met alle voordelen van de 4Wielers”, vertelt Van Hees. “En wanneer de fiets klaar is, sturen we u nooit zomaar de weg op. We nemen de tijd voor een uitgebreide begeleiding, zodat u veilig en zelfverzekerd het verkeer in gaat.”

Toegankelijk voor iedereen

FotoFestival Naarden wordt elke twee jaar georganiseerd. Het is één van de belangrijkste fotofestivals van Nederland. Toonaangevend, hoge kwaliteit en prikkelend zijn sleutelwoorden die het FotoFestival Naarden kenmerken. De context van de historische vestingstad Naarden met tentoonstellingen in de kazematten en de rijke groene omgeving van Gooise Meren geven extra betekenis aan de foto’s – een dimensie die maakt dat je een bezoek aan het festival niet snel vergeet.

FFN onderschrijft diversiteit en inclusiviteit en maakt dit jaar de tentoonstelling toegankelijk voor groepen die normaal gesproken niet naar snel naar het evenement komen. Naast een speciaal project voor mensen met alzheimer en een audiotranscriptietour voor blinden en slechtzienden, werkt FFN samen met 4Wieler.

Op deze manier is het festival toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn – zij kunnen zich nu gemakkelijker tussen de locaties bewegen, gezellig samen op de fiets!De 4Wieler Duofietsen staan bij de VVV in Naarden en zijn te boeken voor een hele dag (€ 50,-) of halve dag (€ 30,-). via contact@infonaarden.nl of 035 69

Meer informatie of een proefrit?

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van financiering? Wij helpen u graag via www.4wieler.nl of 088 – 444 00 00. Een proefrit maken is verplicht. Dat kan in ons Expertise Centrum in Leiden, maar ook bij u thuis.

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.