7 adviezen voor ijzersterk leiderschap

7 belangrijke adviezen voor ijzersterk leiderschap

sterk leiderschap

Bij Clique Media schrijven wij over inspirerende leiders en sterk management. Wij waarderen sterk leiderschap en zien waartoe deze leiders in staat zijn. Maar wat maakt je nu een goede leider? En waar kun je opletten? Daar zijn verschillende belangrijke regels voor.

Behandel je werknemers eerlijk

Hoewel hier nog weleens op verkeken kan worden, is het voor sterke leider van belang om anderen te behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Maar vergis je niet: hier zit ook een dubbelzinnigheid achter. Gelijke behandeling is nodig, maar iedereen precies hetzelfde behandelen is dan weer niet een vereiste. Waarom? Om het simpele feit dat ieder mens anders is. Daarom wordt ieder mens dus ook door andere aanpakken geprikkeld. Waar de ene snakt naar een compliment, wil de ander gewoon op zijn eigen tempo zijn taken kunnen uitvoeren. Als sterke leider heb jij dus door wat je medewerkers nodig hebben en vervolgens pas je daar je gedrag op aan. Laat vooral de status niet naar je hoofd stijgen.

Wat straal je uit?

Net is besproken dat het behandelen van je medewerkers een cruciaal punt is. Maar wat jij uitstraalt, is ook weer doorslaggevend in hoe de medewerkers jou zien. Want wil je een leider volgen? Dan wil je natuurlijk ook kracht en overtuiging zien. Als leider moet je soms lastige beslissingen maken en knopen doorhakken. Kracht moet niet verward worden met botheid en dominantie. Balans is enorm belangrijk!

Laat zien dat je nederig bent

Dit sluit naadloos aan bij het vorige advies: voel je niet beter dan een ander! Stel je zo op dat een werknemer ook het idee heeft dat hij of zij zijn problemen kwijt kan bij jou als manager en zich hierbij vertrouwd voelt. Lijkt het alsof een werknemer zijn dag niet heeft? Schenk hier op een tactische manier aandacht aan. Vraag ernaar. De werknemer zal zich gegarandeerd meer gezien voelen en juist daarom ook meer willen inzetten voor het bedrijf.

Transparantie

Niet alles moet tot in de details verteld worden, maar duidelijkheid is voor iedereen fijn. Verwacht je transparantie van je medewerker? Geef deze dan ook terug. Houd je team op de hoogte van de doelen van het bedrijf. Geef aan hoe de situatie is en hoe de toekomst voor het bedrijf zal zijn (voor zover dat mogelijk is natuurlijk).

Een goede sfeer

Werk neemt in de meeste gevallen het grootste deel van je week in. Het is dan fijn om ook daadwerkelijk met plezier naar je werk te gaan. Een positieve leider stimuleert dit. En daarbij; een goede werksfeer motiveert ook. Een goede manager toont daarom niet alleen interesse in de taken van zijn werknemer, maar ook in het privéleven. Natuurlijk is hier ook een grens in te vinden, maar waardering geven aan je werknemers kan nooit kwaad. Hierbij geldt ook het bekende gezegde ‘geen woorden maar daden’. Geef je aan dat een werknemer altijd binnen kan lopen? Luister dan ook echt naar de wensen van je werknemers en geef adviezen.

Blijf vergaderen

Ook bij leiderschap en management is innovatief werken een punt om mee bezig te zijn. Plan meetings waarin je ideeën bespreekt met je team. Of dit nu over nieuwe concepten gaat of over de werkwijze van je collega’s. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er binnen jouw bedrijf speelt.

Houd je agenda bij

Om de vergaderingen soepel te laten verlopen, is goed kunnen organiseren een sleutel tot succes. Weet hoe je je taken indeelt. En vooral: let op je prioriteiten. Door dit allemaal op een rijtje te hebben, zal je leiderschap een stuk effectiever zijn.

Herken jij je als (sterke) leider hierin? Of heb jij nog extra adviezen. Laat het vooral aan ons weten.

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.