MBST-behandeling kan zorgen voor minder pijn en meer bewegelijkheid bij artrose

Pijnvrij bewegen bij artrose, zonder chirurgische behandeling of medicatie. Het kan met kernspinresonantie therapie. Door het bestaande kraakbeen te optimaliseren en verbeteren, wordt het beschadigde kraakbeen van betere kwaliteit en kunt u meerdere jaren pijnvrij functioneren.

“Aan artrose kun je eigenlijk niet veel doen, behalve de symptomen bestrijden”, vertelt Jan Jorn van ’t Land, manueel therapeut en eigenaar van Artrose Centrum Nederland. “Denk aan gebruik van medicatie of injecties, maar men kan ook kiezen voor de MBST-behandeling, geschikt voor mensen met artroseklachten in gradatie 1 tot en met 3. Bij gradatie 4 is het kraakbeen volledig afwezig en zal deze behandeling weinig tot geen resultaat opleveren. Men komt dan eerder in aanmerking voor een operatie.”

 

VERBETERD KRAAKBEEN

 

 

“De bestaande en beschadigde kraakbeencellen worden door deze behandeling verbeterd, waardoor deze volgens het gewone lichaamsproces weer verder worden gedeeld”, legt hij uit. “Tijdens de MBST-behandeling, die ongeveer een uurtje duurt, wordt de aangedane plek behandeld met twee magneetspoelen (hetzelfde principe als een MRI-scan). Door de kernspinresonantie komt er energie vrij die het proces in gang zet. Hierdoor wordt het bestaande kraakbeen van betere kwaliteit. De behandeling van een uur vindt een week lang dagelijks plaats en kan, indien nodig, na ongeveer een jaar worden herhaald. De ervaring leert dat de cliënt ongeveer zo’n drie jaar klachten- en pijnvrij kan functioneren. Het voordeel van deze klinische behandeling, die in Duitsland al jaren op grote schaal wordt uitgevoerd, is dat er geen bijwerkingen mee gemoeid zijn.” 

REALISTISCHE PROGNOSE

 

Het slagingspercentage van de behandeling, die het Artrose Centrum als enige in Nederland gemiddeld vijfhonderd keer per jaar uitvoert, is 86 procent. “Dit is toe te schrijven aan de realistische prognose die we bieden”, legt Van ’t Land uit. “Iedere klacht wordt afzonderlijk behandeld en op basis van de betreffende slijtage geeft de orthopeed aan tot in hoeverre er verbetering op kan treden. Er zit tenslotte een verschil in gradatie 1 tot 3.” De MBST-behandeling kan artrose niet genezen, benadrukt hij. “Maar werkt ondersteunend. Pijnklachten worden minder en mensen kunnen weer vrijwel normaal functioneren. Cliënten staan weer op de golfbaan en maken zelfs Alpenwandelingen.” Artrose is een degeneratief proces en met de behandeling bouw je als het ware een plafond in, verduidelijkt hij. “De MBST-behandeling wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars; het totale behandelingstraject kost €1169,-.”

 

Meer informatie over Artrose Centrum
Nederland en de MBST-behandeling:
www.artrosecentrum-nederland.nl

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.