“Ik heb mijn oude leventje terug.”

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Ger is 66 jaar. Hij is een gepassioneerd natuurfotograaf die geregeld met vrienden te vinden was in de Ardennen of de Eifel. Ger is incontinent na de behandeling van prostaatkanker.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

“In 2011 werd bij mij prostaatkanker ontdekt. De behandeling was succesvol, maar helaas behoorde ik tot de 10% patiënten die daaraan lichte incontinentieklachten overhielden. Naarmate mijn onzekerheid groeide, werd mijn wereld steeds kleiner.  In rust had ik niks nodig, maar bij onverwachte bewegingen ging het vaak mis. Lopen, tillen, rekken, sporten: steeds was ik bang dat ik met een natte broek zou thuiskomen, ook al gebruikte ik absorberende verbanden. Geloof me, daar word je knap onzeker van. Ik was altijd een heel actieve vent. Als gepassioneerd natuurfotograaf trok ik geregeld met vrienden naar de Ardennen of de Eifel. Dat ging ik allemaal laten, omdat ik bang was dat ik de boel niet onder controle kon houden.”

“Per toeval ontdekte ik de externe katheter, ook wel condoomkatheter genoemd. Natuurlijk was het even wennen, maar ik vond er snel mijn eigen weg in. Als ik nu iets actiefs ga doen, maak ik er graag gebruik van. Ik ga weer met mijn vrouw naar de stad, zonder dat ik voortdurend alle beschikbare toiletten in de gaten houd. En ik lig als vanouds op mijn buik in de natuur, wachtend op het juiste moment om een mooie plaat te maken. Als ik eraan denk wat ik mezelf allemaal heb ontzegd in de afgelopen jaren, dan begrijp ik niet waarom deze oplossing nooit eerder is aangedragen. Binnenkort maken we een trektocht door Noorwegen. Dat had ik een jaar geleden nooit kunnen denken.”

Wat is een externe katheter?

Een externe katheter is een oplossing voor mannen die last hebben van ongewild urineverlies. Het wordt vaak als alternatief voor absorberend verband aangedragen. Een externe katheter is een zachte huls die als een condoom over de penis wordt afgerold. Aan het trechtervormige uiteinde wordt een urine-opvangzak gekoppeld, die vervolgens weer wordt vastgemaakt aan het been en verborgen is onder de broek. Het gebruik van een externe katheter is gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven.

69% Van de mannen geeft de voorkeur aan het gebruik van een externe katheter boven het gebruik van absorberend verband.

 

De voordelen van een externe katheter op een rij:

 

  • Onopvallend/ Discreet: De externe katheter is minder zichtbaar onder uw kleding ten opzichte van absorberend verband.
  • Gemakkelijk in gebruik: De externe katheter is gemakkelijk aan te brengen en hoeft slechts één keer per dag verwisseld te worden.
  • Veilig: Met een externe katheter hoeft u zich geen zorgen te maken over nare geurtjes. Daarnaast is er een minimale kans op huidirritatie, omdat de urine uw huid niet raakt.

Chartier-Kastler E, et al. Randomized, crossover study evaluating patient preference and the impact on quality of life of urisheaths vs.

absorbent products in incontinent men, BJU Int 2011; 108:24 1-247

 

Meer informatie over de externe katheter als alternatieve oplossing voor absorberend verband: www.coloplast.to/ger

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.