Daglicht gunstig voor de ogen en de biologische klok

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Iris Huys is een hulpmiddelen leverancier voor ouderen, slechtzienden en blinden, maar ook professionals, hobbyisten en thuiswerkers zijn gebaat bij de optimale verlichting en vergroting uit het ruime assortiment. Al sinds 1987 adviseren zij deze doelgroep om het lezen weer gemakkelijk en toegankelijk te maken. Slechtzienden helpen zij middels lampen, loepen, loeplampen, computeraanpassingen, voorleesapparaten en voor blinden hebben zij ook veel oplossingen met braille. In dit artikel legt low vision specialist Edwin Prosman uit hoe belangrijk goede verlichting is.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Beste kwaliteit van leven

Het doel van Iris Huys is om de beste kwaliteit van leven te realiseren door samen te kijken naar de mogelijkheden. Het hele assortiment bestaat uitsluitend uit hoogwaardige merkproducten met een gegarandeerd lange levensduur. Vanwege de lange ervaring op de Nederlandse markt is Iris Huys nauw betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Ze zijn gevestigd in Gouda, maar zij leveren door heel Nederland. Iris Huys heeft leveringscontracten met alle zorgverzekeraars, waardoor zij mensen kunnen helpen die in aanmerking komen voor vergoedingen.

Goede verlichting voor het welzijn

Edwin Prosman legt de grote invloed van verlichting uit op mensen: “Goede verlichting voorkomt vermoeidheid en ontspant.” Jaren geleden nam Iris Huys al het voortouw door in hun doelgroep verlichting aan te kaarten. “Wij ontdekten al vroeg dat verlichting een ondergeschoven kindje was in de hulpmiddelenbranche, terwijl het van zo’n grote invloed is en een gebrek aan daglicht voor veel problemen kan zorgen.” Als eerste hulpmiddelen leverancier op gebied van verlichting hadden zij een lichtbelevingsruimte in Gouda om de persoonlijke invloed van verlichting te onderzoeken.

Verstoord dag- en nachtritme

Een tekort aan daglicht overdag zorgt ervoor dat het slaapverwekkende hormoon melatonine opspeelt, waardoor mensen overdag moe en futloos worden, terwijl zij ’s avonds niet goed in slaap kunnen komen.” Gewone thuisverlichting bevat relatief veel slaapverwekkend rood licht, terwijl blauw licht van telefoon, laptop of televisie juist melatonine onderdrukt, waardoor mensen moeilijker in slaap kunnen komen. Dit kan leiden tot een compleet verstoord dag- en nachtritme. Edwin Prosman adviseert dan ook om ’s avonds voor het slapen gaan de schermtijd te beperken. Ook legt hij uit dat het ideaal is om in de ochtend op te starten met warm wit licht, overdag te werken met veel daglicht en ’s avonds weer af te bouwen met warm sfeerlicht. Het assortiment van Iris Huys bevat drie kleuren licht: van warm sfeerlicht tot koel daglicht voor een optimaal dag- en nachtritme. Deze kleuren worden uitgedrukt in 2700 tot 6500 Kelvin.

Goede verlichting en vergroting voor thuiswerken en hobby’s

Edwin Prosman merkt dat er veel thuiswerkers zijn die op een te donkere kamer werken. Voldoende daglicht zorgt ervoor dat zij overdag beter in hun vel zitten en meer energie hebben om te werken. Mensen die werken met kleuren, zoals kunstenaars en hobbyisten hebben daglicht nodig om de kleuren goed te kunnen zien. Veel lampen bevatten slechts een beperkt deel van het kleurenspectrum, waardoor het onderscheid tussen bijvoorbeeld donkerblauw en zwart moeilijk te zien is. Iris Huys heeft een groot assortiment loeplampen en loepen met verschillende lichtkleuren en lenzen, al dan niet dimbaar. Hiermee kunnen hobby’s zoals lezen, puzzelen en handwerken met plezier worden gedaan.

Goede verlichting voor slechtzienden en ouderen

Wanneer de ogen van mensen achteruit gaan, beginnen zij vaak met een leesbril. Edwin Prosman legt uit dat de verlichting meestal vergeten wordt. Met goede verlichting kan vaak een eerste leesbril worden uitgesteld. “In daglicht zit het volle spectrum van kleuren en dat geeft een optimaal hoog contrast om iets goed te kunnen lezen.” Mensen richten in hun jonge jaren hun huis in en letten dan vooral op gezelligheid en sfeer. Echter blijkt uit onderzoek dat iemand op zijn zeventigste minimaal drie keer zoveel licht nodig heeft als iemand die twintig jaar is.

Toegankelijke gezelschapspellen voor iedereen

Tot slot heeft Iris Huys het assortiment van gezelschapsspellen onlangs uitgebreid, mede met het oog op het veel thuis zijn deze winter. “Hierbij bieden wij spellen met grote cijfers of letters, voelbare markeringen of braille, zodat ouderen, slechtzienden en blinden gezellig mee kunnen spelen met de rest van de familie. Zo is er bijvoorbeeld tactiel Mens erger je niet, gebrailleerde Uno en zijn er woordspellen met grote letters of braille. Alles is toegankelijk voor iedereen.”

Iris Huys heeft naast een ruim assortiment verlichting en gezelschapspellen ook loepen, loeplampen, computeraanpassingen en nog veel meer hulpmiddelen voor ouderen, slechtzienden en blinden.
Kijk voor meer informatie op: www.irishuys.nl en vraag vrijblijvend persoonlijk advies over de juiste verlichting of hulpmiddelen. Het is mogelijk om op afspraak de showroom in Gouda te bezoeken conform de RIVM-richtlijnen. Bel: 0182-525 889

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/12/aa-35500-lumi-insitu-p37-241×300.jpg” image_id=”3229|medium” link=”https://irishuys.nl” linktarget=”_blank” /][fusion_gallery_image image=”https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/12/Lavigo-kantoor-204×300.jpg” image_id=”3230|medium” link=”https://irishuys.nl” linktarget=”_blank” /][/fusion_gallery][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.