De kracht van herstelcoaching

Column

De automobilist achter mij heeft haast. Veel haast. En ineens: BAM! Hij rijdt vol tegen mij aan. En zet daarmee mijn leven op zijn kop.

 

Nu, 11 jaar later, weet ik één ding zeker: een ongeval of heftig voorval verandert iemands leven. Soms een beetje, soms flink. In het letselschadetraject is herstelcoaching daarom onmisbaar. Het helpt slachtoffers om sneller hun leven opnieuw op te pakken. Wacht er niet te lang mee!

 

Aandacht, erkenning en psycho-educatie

 

Als herstelcoach én ervaringsdeskundige bege-leid ik een cliënt op sociaal, emotioneel en psychisch gebied. Ik luister, vraag door en leg uit hoe het lichaam werkt en handelt in situaties van stress – en hoe iemand daarop invloed kan uitoefenen. Dit geeft inzicht en rust. “Er is dus niets raars met me aan de hand”, hoor ik mensen geregeld opgelucht zeggen.

 

Stilstaan, terugkijken en een nieuwe toekomst

 

In het hele traject sta ik naast de cliënt. We bespreken het nu, het verleden, maar ook de toe-komst. Want een toekomst is er, hoeveel er nu ook speelt. En die ziet er wellicht anders uit dan gedacht. Daarom onderzoeken we samen welke mogelijkheden er nog zijn.

 

Je bent zoveel meer dan je denkt!

 

Ondanks – of dankzij – alle ellende, zie ik mijncliënten uiteindelijk groeien. Ze gaan van slacht-offer, via kennis, inzicht en doorleven van emoties, naar mensen met (hernieuwde) regie over hun eigen leven. Ze ontdekken dat ze zoveel meer zijn dan ze dachten! Wetenschappelijk heet dat: PostTraumatische Groei (PTG).

 

Keij Herstelcoaching: de kracht van kennis én ervaring

 

Terugkijkend op mijn letselschadetraject, kan ik zeggen: wát een ervaring! Mijn leven is anders, maar weer minstens zo leuk. Ik schoolde me om. Tot coach, wandelcoach, Mind-Walk trainer, PTG-coach, docent én tot herstelcoach. Want ik weet als geen ander: herstelcoaching helpt mensen om sneller hun leven opnieuw op te pakken.Dat gun ik jou, of jouw cliënt ook!

 

Tot ziens!

Marleen Keij

 

Verschillende experts, verschillende expertises

 

In elk letselschadetraject spelen verschillende belangen. Zakelijk en persoonlijk. Financieel en emotioneel. Eén belang is echter het belangrijkst: dat van de cliënt. Deze moet de regie over het eigen leven terugkrijgen. Daarvoor hebben wij elkaars expertise nodig: belangenbehartiger, verzekeraar, arbeidsdeskundige, herstelcoach en alle anderen in een letselschadetraject. Laten we kennismaken!

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.