De Pijnvrij Methode succesvol en uniek voor Nederland

De Pijnvrij Methode succesvol en uniek voor Nederland

pijnvrij methode

We weten allemaal dat chronische pijn ons leven behoorlijk kan verzieken. Maar pijnvrij door het leven gaan lijkt voor veel mensen een utopie. Henk Karssen ziet dat anders. Hij biedt in zijn praktijk een voor Nederland unieke behandelmethode aan, die in Duitsland heel succesvol is; De Pijnvrij Methode. “Het is mijn missie om patiënten een pijnvrij leven te geven.” 

De Pijnvrij Methode werkt anders want deze maakt geen gebruik van medicatie,” legt Karssen uit. “Wanneer je naar de huisarts gaat met pijnklachten, dan krijg je misschien pijnstillers mee, later word je doorverwezen naar fysiotherapie of het ziekenhuis. Daar behandelen ze met injecties of je kunt in aanmerking komen voor een nieuwe knie of heup. In onze praktijk kom je voor een intake en begint de behandeling direct ter plekke. Mijn patiënten ervaren een forse pijnverlichting na de eerste behandeling die ligt tussen de 70 en 100%.”  

Wat is de Pijnvrij Methode?

“De methode bestaat uit drie onderdelen,” vertelt Henk Karssen, die opgeleid is als pijntherapeut in Duitsland volgens de methode Liebscher & Bracht. “De eerste is de osteopressuur, waarbij we manueel druk uitoefenen op specifieke punten op het skelet. Hierdoor verdwijnt de pijn direct. Daarnaast hebben we de fasciabehandeling met fasciarollers om verkleving van het bindweefsel op te heffen. Ten slotte stellen we een programma samen met stretchoefeningen, die gericht zijn op de specifieke pijnklachten van een patiënt. Die laatste twee maken de patiënt zelfstandig, want hij kan deze zelf thuis doen. Als hiermee de spieren weer op lengte komen en het bindweefsel goed blijft, zijn patiënten levenslang van de pijn af.”  

Veel pijn ontstaat omdat we ons bewegingspotentieel niet volledig gebruiken, aldus Karssen. “We zitten te veel en bewegen dus te weinig. Het gevolg is dat onze spieren korter worden, dat veroorzaakt zogenoemde pathologische trekkrachten op het skelet en daardoor ervaren we pijn. Behalve de voorgeschreven stretchoefeningen helpt het dus ook enorm als patiënten zelf meer gaan bewegen. 


De Liebscher & Bracht methode wordt in Duitsland al 30 jaar succesvol toegepast. Er werken al 10.000 therapeuten mee. Een ziekenhuis in Salzburg heeft er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Hier is een aantal mensen dat op de nominatie stond om een nieuwe knie te krijgen, met deze methode behandeld. Het resultaat was dat er niemand een nieuwe knie gekregen heeft.” 

De kosten van de behandeling worden vergoed door een aantal verzekeraars waarmee de beroepsvereniging waarvan Karssen lid is – CAT complementair therapeuten – afspraken heeft gemaakt. “Anderzijds merk ik dat voor veel patiënten de kosten niet zo belangrijk zijn. Zij willen gewoon van hun chronische pijn af.” 

Ga snel naar www.depijnvrijmethode.nl  

 

pijnvrij methode

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.