Seksuele problemen vaak te verhelpen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Veel mannen lijden aan ‘erectiele disfunctie’, waardoor ze geen bevredigend seksueel leven leiden. Door schaamte komt een deel van hen niet bij een arts. Bert Jan de Boer van Mannenkliniek De Boer is huisarts en medisch seksuoloog met een missie. Hij wil laagdrempelig zo veel mogelijk mannen helpen. Zijn praktijk ligt op een onopvallende plaats midden in het land, Bilthoven, en omdat hij huisarts is hoeven zijn klanten niet eerst te worden doorverwezen. De schroom wordt daardoor al wat minder.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Spelen schaamte en schroom zo’n grote rol?

“Ja, want als het met de seks niet goed gaat, dan gaat het met jou als man niet goed, zo groot is de invloed van seksualiteit. Het slaat meteen op de mannelijke identiteit terug. Seksuele klachten zijn een mix van lichamelijke en psychische factoren. Wij richten ons op de lichamelijke kant, maar er zijn altijd psychische oorzaken en zeker ook gevolgen. Als het vrijen niet lukt, dan roept dat spanning op, zeker omdat de man denkt dat hij moet presteren. Het draagt ertoe bij dat het de volgende keer weer niet lukt. Het gaat echter juist om ontspannen, overgeven aan het ervan genieten, dan komt het vaak vanzelf goed.”

Zijn er ook lichamelijke oorzaken van deze mannenklachten?

“Een belangrijke lichamelijke oorzaak is een tekort aan het ‘vitaliteitshormoon’ testosteron in het bloed. Dit uit zich in erectieproblemen, libidoproblemen en ook in meer algemene problemen als depressie en gebrek aan energie. Testosteron stimuleert de levenslust. Het bouwt spierkracht en botten op en laat de levensenergie stromen.

Het is normaal dat het testosterongehalte met het ouder worden heel langzaam daalt. Dat is meestal geen probleem, maar soms, met name bij mannen die veel eten en weinig bewegen, kan dit proces versnellen en voor lusteloosheid en seksuele klachten zorgen.”

Hoe is een testosterontekort te verhelpen?

“In veel gevallen door het toedienen van testosteron. Dit brengt de energie en levenslust terug. Als de behandeling aanslaat verminderen de seksuele problemen ook langzamerhand. Testosterontoediening vindt meestal plaats met behulp van de gelmethode. Men smeert elke ochtend testosterongel op de huid, waardoor het testosterongehalte in het bloed zo langzaam stijgt dat het natuurlijke testosteronproductie nauwelijks wordt verstoord. In uitzonderingsgevallen kan het nodig zijn om voor de injectiemethode te kiezen. Met levensstijl is ook veel te bereiken. Voldoende beweging verhoogt conditie en welbevinden, en met name weerstandstraining werkt stimulerend voor natuurlijk testosteron. Krachttraining bij een sportschool bijvoorbeeld.

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.