DoctorConnect zet de juiste arts op de juiste plek

Het werkveld van de arts is ongekend breed. Dus hoe maak je de juiste keuzes voor nu, voor later, voor jezelf? Het gevoel dat je niet op de juiste plek zit, kun je negeren en relativeren. Maar verdwijnen, doet het doorgaans niet. Toch is er weinig specifieke coaching en begeleiding voor artsen. DoctorConnect vult dat gat en heeft al honderden professionals een nieuwe toekomst gegeven.


Een jaar geleden ontmoette ik een arts op de spoedeisende hulp. In alle hectiek van het werk dreigde ze zichzelf te verliezen. Door de dynamiek van patiënten, collega’s en continue druk vergat ze op spannende momenten te vertrouwen op haar ervaring en intuïtie. Het was de hoogste tijd voor zelfonderzoek,” zegt Claudia Huls, mede-oprichter van DoctorConnect.

“We hebben haar in contact gebracht met een van onze coaches, die zelf een achtergrond heeft in de zorg. Samen zijn ze gaan onderzoeken wat voor haar belangrijk is, waar haar grenzen liggen en wat zij écht wil neerzetten in haar werk en leven.” Laatst kwam Claudia haar weer tegen en hoorde ze aan hoe de arts zichzelf weer had gevonden: “Op de SEH was een psychotische jongen binnengekomen, die zich had verwond. Hij vond het onderzoek heel bedreigend, dus ze moest heel voorzichtig te werk gaan en vertrouwen winnen. Dat lukte heel goed en ze wist zelfs een collega te confronteren die te hard van stapel liep. Ze konden het onderzoek prima afronden en daar was ze -terecht- trots op. Dát zijn de verhalen die ons sterken in onze overtuiging.”

DoctorConnect coacht carrières en vervult vacatures, in die volgorde. “Wij zien voortdurend artsen die een switch willen maken, latent of manifest, in hun huidige werk of elders. Maar hoe? En waarheen? Je wil niet dat vacatures aan je worden ‘verkocht’ voor gouden bergen. Je wil een oprecht advies. Dáár maakt DoctorConnect het verschil.


Jezelf zijn, is een groot goed

“De tijd en aandacht die wij investeren in zowel kandidaten als klanten, betaalt zich terug in waardevolle relaties. Wij doen ons werk het beste als we elkaar écht kennen, in alle openheid. Jezelf zijn, is een groot goed in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat wensen wij iedere arts, maar ook iedere werkgever toe, en we geven graag het voorbeeld. Geen beren op de weg, geen olifanten in de kamer.

Betrouwbaarheid is de kurk waarop DoctorConnect drijft. Claudia: “We begrijpen de proble-matiek van zorgorganisaties, we kennen de vraagstukken van artsen. Met beide gaan we zorgvuldig om. Bemiddeling is een verantwoordelijkheid die verder gaat dan een mooie match. Aan ons de taak om organisaties en vakgebieden eerlijk te presenteren en vooroordelen weg te nemen, zodat je zelf een afweging kunt maken.”


Een brok ervaring

DoctorConnect heeft meer dan 20 jaar ervaring in recruitment, coaching en outplacement van medisch specialisten en basisartsen. Met een uitgebreid, kwalitatief netwerk in de zorg is het de aangewezen partij voor mobiliteitsvraagstukken, doortastend en doeltreffend.

Meer informatie? Ga dan naar www.doctorconnect.nl


Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.