Een echte maatwerkstoel maakt het verschil

De stoelen van Hennekes Special Seating zijn geheel op de gebruiker ontworpen maat- werkproducten. Naast ergonomische maatvoering, zijn bij onze stoelen pasvorm, druk- verdeling, houdingscorrecties, mobiliteit en functionele aanpassingen van belang. Maatwerk maakt het grote verschil bij re-integratie en het voorkomen van zitklachten en verzuim ten gevolge van bijvoorbeeld reuma, Bechterew of een scoliose. “Ons maatwerk is precies gemaakt op iemands klachtenbeeld, pasvorm, maatvoering en specifieke wensen. Het geeft plezier in het leven en werkbevrediging terug,” zegt oprichter en eigenaar Peter Hennekes.

 

Hoe en waarom heeft u deze maatwerkstoelen ontwikkeld?

“Mijn achtergrond is (bedrijfs)fysiotherapeut, en ik werk al 35 jaar met mensen met fysieke beperkingen, om hen op het werk en in het dagelijks leven zo goed mogelijk te laten functioneren. Vanuit de praktijk is mijn interesse gewekt voor ergonomie. In de beginjaren werd de computer op de werkvloer geïntroduceerd; en kreeg ik steeds meer mensen met nek-, schouder- en rugklachten. Die klachten hadden een belangrijke relatie met de bureaustoel en de zithouding. Bij veel cliënten met klachten waren de beschikbare standaard ergonomische stoelen niet toereikend. Dat heeft ertoe geleid dat wij tien jaar geleden gestart zijn met de ontwikkeling van ons maatwerk-bureaustoelprogramma, waarbinnen iedere specifieke aanpassing gerealiseerd kan worden. Twintig procent van onze klanten had dermate gecompliceerde afwijkingen, dat ze alleen met maatwerk waren geholpen en konden re-integreren.”

 

Hoe komt dit maatwerk tot stand?
“Het gaat om de specifieke aanpassingen die mensen nodig hebben. Elke aandoening en individuele rug heeft zijn eigen pasvorm nodig. Dan pas zit iemand gesteund en in balans in zijn stoel, met weinig of geen spierspanning. De overbelasting wordt minder en de doorbloeding beter. We beginnen met een kosteloze intake-passing met een passtoel. Dan kijken we naar maatvoering en pasvorm op detailniveau, drukverdeling, functionele aanpassingen; en/of uitsparingen voor pijnlijke plekken. We doen alles in eigen beheer, dus zijn niet afhankelijk van standaard onderdelen. We opereren kleinschalig met de modernste technieken. Binnen vier weken kunnen we een complete maatwerkstoel bouwen, maar nemen daar vaak wat meer de tijd voor, om eventuele aanpassingen tijdens het proces te kunnen doen. Tijdens de passing is het effect van een maatwerkstoel direct voelbaar.”

 

Hoe reageren de gebruikers?
“We zien veel blije mensen. Tijdens de passing ontstaat er vaak al rust en beginnen mensen hun spanning los te laten en zich over te geven aan de stoel. Met onze stoel kan men weer met plezier en optimaal functioneren in het dagelijks leven, arbeid of studie. De score van verbetering is 98 procent! Binnen de bedrijfsgezondheidszorg wordt, door arbeidskundigen, bedrijfs-artsen en ergonomen steeds vaker het belang van een echte maatwerkstoel ingezien en wordt naar ons verwezen voor een passende oplossing. We komen gelukkig ook steeds meer in de picture bij de eindgebruikers zelf. Daar zijn we erg blij mee, want we hebben veel meerwaarde te bieden. Voor vrijwel alle zitklachten leveren we voorzieningen: comfortstoelen, bureaustoelen en autostoelen. We hebben ook speciale rug-kussens die mensen kunnen gebruiken als ze onderweg zijn.”

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.