Een nieuwe woning voor een nieuwe levensfase

Wat doe je als de kinderen uit huis zijn? Of de pensioenleeftijd langzaam maar zeker in zicht komt? Welke volgende woonstap ga je maken? Veel mensen zouden het liefst wat kleiner gaan wonen. Voorzichtig inspelend op toekomstige levensbehoeften. Verhuizen naar een woning of appartement met minder onderhoud. De overbodig geworden (slaap)kamers en de grote tuin vergen veel tijd en energie die ze liever aan andere zaken zouden besteden. Toch blijven ze er, bij gebrek aan een aantrekkelijk alternatief, vaak nog jaren wonen. Passend woonaanbod is voor deze doelgroep beperkt. De zogenaamde semibungalow is de laatste jaren steeds meer in opkomst; een woning die inspeelt op de toekomstige woningbehoefte met slaap- en badkamer op de begane grond. Guido Verhagen, projectontwikkelaar bij Building4You gaat een stapje verder. “We bouwen luxe appartementen geschikt voor de vijftigplusser die nog midden in het leven staat, maar ook voor ouderen die graag wat meer ontzorgd willen worden.”

 

Een nieuw concept. Wat houdt het in?

 

“Een appartement met luxe, comfort en alle voorzieningen in huis om gezond en vrij te leven, niet alleen nu, maar ook later. Woningen die aansluiten bij een nieuwe, positieve levensfase. De appartementen zijn ruim van opzet, niet alleen in aantal kamers en vierkante meters, maar ook in bewegingsruimte. Hiermee wordt ingespeeld op een mogelijke toekomstige situatie met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. Er is op alle manieren nagedacht over de levensloopbestendigheid van de woningen. De appartementen zijn voorzien van riante balkons, makkelijk toegankelijk. Maar er is ook een gemeenschappelijke binnentuin voor de tuinliefhebbers, beheerd door de VvE. Wel de lusten, niet de lasten. De kwaliteit van leven staat in dit gebouw centraal, zowel in de appartementen zelf als de faciliteiten die het complex aan bewoners biedt. De sauna, fitness en het zwembad zijn slechts enkele voorbeelden. Je kunt hier op een gezonde en comfortabele manier oud worden. Dat is tot nu toe uniek in Nederland.”

 

 

Waar worden deze unieke appartementen gebouwd?

 

“Deze woningen worden gebouwd in het project Duynpark in Castricum, midden in een bosrijk gebied bij zee, strand en duinen en binnen een half uurtje rijden van Alkmaar, Amsterdam en Haarlem. Het is een dynamische en prettige leefomgeving waar wonen, werken, zorg en sociaal ondernemen elkaar versterken. De rijke monumentale bouwstijl geeft het gebouw een chique uitstraling die volledig past bij Landgoed Duin en Bosch en de reeds gerealiseerde woonwijk Nieuw Koningsduin.

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.