Genoegdoening na een ongeval door juridische expertise en persoonlijke betrokkenheid

Wanneer iemand anders letselschade veroorzaakt, heeft u recht op een vergoeding voor dit letsel. Hoeveel deze vergoeding bedraagt en hoe snel de schade is afgehandeld, valt of staat met de expertise en persoonlijke betrokkenheid van degene die uw belangen behartigt. Met ruim veertig jaar aan ervaring en specialistische kennis opent Schakenraad Advocaten deuren die anders vaak gesloten blijven.

 

“Letselschade gaat altijd over gezondheid”, vertelt Mr. Suzanne van den Bogaard. “De lichamelijke en/of geestelijke schade die is opgelopen door een ongeval, mishandeling, misbruik of een medische misser. Situaties die voor mensen ingrijpend zijn, los van de juridische problemen die ze met zich meebrengen. Dit vraagt daarom om een professionele aanpak, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met zowel de arbeids- als de persoonlijke omstandigheden van een cliënt.”

 

 

 

 

Kwaliteitsgarantie
Een benadering die niet altijd vanzelfsprekend is bij letselschadezaken, weet Guido Schakenraad, die het advocatenkantoor vier decennia geleden oprichtte. “De markt voor letselschadeafhandeling is een grote, met veel verschillen in kwaliteit. Iedereen mag zich letselschaderegelaar, letselschade-expert of letselschadespecialist noemen, en hoe vind je in dit grote aanbod dan de meest geschikte partij om jou bij te staan?” In de eerste plaats door te kijken naar een belangenbehartiger met het Nationaal Keurmerk Letselschade, legt hij uit. “Dat garandeert dat die behartiger letselschadezaken daadwerkelijk correct en kwalitatief behandelt.”

Heb je een LSA-advocaat (dus lid van de vereniging LetselSchadeAdvocaten) die ook over het NKL keurmerk beschikt, dan heb je de best mogelijke zekerheid te pakken, benadrukt hij. “Omdat een LSA-advocaat aan verschillende belangrijke kwaliteits- en specialisatievereisten moet voldoen om überhaupt deze titel te krijgen. Daarbij mag een advocaat, in tegenstelling tot een jurist, in alle zaken procederen. Wat betekent dat je een grotere kans hebt om tot de voor jou meest gunstige schikking te komen.”

 

 

 

Emotionele en financiële genoegdoening
“Letselschade is een werkgebied met veel emoties, weet Mr. Jos Soetens uit ervaring. “Als advocaat weet ik dat het een wezenlijk onderdeel is waar ruimte voor moet zijn. Van de ene op de andere dag kom je in een vervelende en stressvolle situatie terecht en als slachtoffer beschik je niet over de juiste kennis om hier juridisch op de beste manier uit te komen. Tegelijkertijd heb je met emoties alleen geen zaak. Mijn taak is het op de eerste plaats om die feiten op tafel te krijgen waarmee juridisch iets te halen valt. Alleen zo kun je zowel emotioneel als financieel genoegdoening krijgen voor je cliënt.” Het toewerken naar die genoegdoening is bovendien kosteloos, benadrukt hij. “Want wanneer iemand anders aansprakelijk is voor de letselschade, moet die partij (vaak een verzekeraar) namelijk de advocaatkosten betalen.”

Extra schakel tussen advocaat en cliënt

Om het contact zo optimaal mogelijk te houden en een succesvolle uitkomst te garanderen, werkt Schakenraad Advocaten met letselschade coördinatoren. “Een extra schakel tussen advocaat en cliënt”, legt Van den Bogaard uit, “waarmee wij ons onderscheiden van de rest van de markt. Onze coördinatoren hebben allemaal hun eigen specialisatie, waardoor zij niet alleen zorgen voor korte lijnen tussen ons kantoor en de cliënt, maar eveneens een goede aanvulling vormen op de expertise van de advocaten.” Advocaten die veel onderweg zijn voor hun cliënten en vaak in de rechtbank zitten, vertelt letselschade coördinator Carola Dumont. “Daarom zijn wij namens de advocaat altijd bereikbaar en beantwoorden we tussentijdse vragen. Met allemaal onze eigen expertise versnellen en verbeteren we de afhandeling van de zaak. Zo leg ik me toe op zelfstandigen en ondernemers die een ongeval krijgen. Door mijn financiële achtergrond kan ik de advocaat bijstaan en de cliënt op een begrijpelijke manier informeren.”

“Als letselschadeslachtoffer ben je ongewild in een kwetsbare situatie terechtgekomen”, besluit Schakenraad. “Daar wil je zo snel mogelijk weer uit en op een manier die genoegdoening geeft. Hiervoor moet een medisch stabiele situatie zijn bereikt, om te kunnen bepalen wat je ten opzichte van de situatie voor het ongeval niet meer kunt. Daar moet een schadebedrag aan gekoppeld worden en de weg hier naartoe is complex. Met onze specialistische kennis op het vlak van letselschade, straf-, bestuurs- en verbintenissenrecht, gecombineerd met een grote mate van persoonlijke betrokkenheid, zorgen wij ervoor dat een zaak niet langer loopt dan nodig is en openen wij deuren die anders vaak gesloten blijven. Daarbij weten wij met onze ervaring de vele voetangels en klemmen te ontwijken. Zodat u weer verder kunt met uw leven.”

 

 

Schakenraad Advocaten is gevestigd in Eindhoven, maar heeft landelijke dekking. Het advocatenkantoor draagt het Nationaal Keurmerk Letselschade en het kwaliteitskeurmerk voor kleine en middelgrote advocatenkantoren: Met Recht Tevreden. Vijf van de zes advocaten zijn LSA-lid, waarvan één aspirant. Zij worden in de dagelijkse praktijk ondersteund door vijf letselschade coördinatoren. Meer informatie vindt u via www.schakenraad.nl

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.