Hoe voorkom je burn-outs bij nieuwe werknemers?
burn-out

Bij het beginnen aan een nieuwe baan, zal het vaak voorkomen dat je rustig start. Eerst krijg je ietwat simpelere taken toegewezen, om niet gelijk in het diepe te vallen. Maar is dit wel altijd de meest slimme manier? Het idee erachter is natuurlijk om niet meteen te belast te worden. Toch kan het ook anders.

Burn-outs voorkomen bij nieuwe werknemers

Voor nieuwe werknemers is het een uitdaging om de nieuwe taken te combineren met het integreren op de werkvloer. Vrij logisch dat dit veel van iemand kan vragen. Dit heeft namelijk impact op zowel het welzijn en geluk als de productiviteit. Daarom is het belangrijk om nieuwe manieren te ontdekken om burn-outs te voorkomen bij nieuwe werknemers. Het is verstandig om nieuwe werknemers zinvolle, praktische taken te geven waar zij hun collega’s ook daadwerkelijk mee helpen. Zo komen zij in contact met de collega’s en hebben zij ook het gevoel dat zij daadwerkelijk een steentje bijdragen.

Sfeer is enorm belangrijk op de werkvloer. Niemand wil werknemers die met een naar gevoel in de buik naar werk gaan. Verhoog daarom het werkplezier. Vier de successen, zorg voor een heerlijke lunch of wandel in de pauze. Geef zelf het goede voorbeeld!

Zoals hierboven al gezegd is, moedig een wandeling in de pauze aan. Maar, ook andere activiteiten kunnen helpen! Een bootcamp les organiseren of een abonnement bij een fitnesscentrum aanbieden. Stimuleer je personeel om aan hun gezondheid te werken!

Maak duidelijk dat privétijd en vakanties ook van belang zijn. Zo kunnen medewerkers ook echt opladen en hebben zij meer energie.

Daarnaast zijn er ook andere factoren die een risico kunnen vormen voor een burn-out. Werknemers moeten zich proactief opstellen in het helpen van hun collega’s met werkgerelateerde kwesties. Managers moeten er weer opletten om dit niet in de weg te staan. Het zou ideaal zijn als managers ervaren werknemers betrekken bij dit proces en ook de nieuwkomers hierin steunen.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BLIJF OP DE HOOGTE
CLIQUE MEDIA
You may unsubscribe anytime you want by following the unsubscribe link from our newsletter.
Blijf op de hoogte