Ik wilde niet hoogbegaafd zijn

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Hoogbegaafdheid coach en ervaringsdeskundige Reinier Stoel (25) van Concilio Coaching begeleidt jongvolwassen hoogbegaafden die zijn gestrand tijdens hun studie of loopbaan. Als geen ander weet Reinier dat hoogbegaafdheid een kracht is en geen struikelblok.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

“Als kind was ik een echte doordenker, dacht over alles lang en diep na en kon mezelf verliezen in al die gedachten. Ik wilde niet hoogbegaafd zijn. Erbij horen en niet opvallen was veel belangrijker en dat betekende dat ik gemiddelde cijfers haalde.

Een fout maken, terwijl iedereen weet dat je hoogbegaafd bent, voelt heel pijnlijk. Daarom ging ik bewust laag inzetten en ‘moeilijkere uitdagingen’ uit de weg. Weinig zelfvertrouwen en faalangst leidde ertoe dat ik zelf geen keuzes maakte en me liet leiden door de verwachtingen van mijn omgeving. Alle jongens gingen richting techniek? Ik ook. En zo werd ik uiteindelijk mechanical engineer.

Het is geen verrassing dat ik ongelukkig was in mijn baan. Omdat ik niet wist hoe ik het roer om moest gooien, heb ik een intensief coaching traject gevolgd. Tijdens dit traject ‘leerde’ ik van mijn verleden, kreeg ik inzicht in mezelf en ontdekte ik welke waarden ik koester. Ik ontdekte wie ik was en wat me gelukkig maakt. Al vrij vroeg in het traject wist ik dat ik zelf hoogbegaafdheid coach wilde worden. Mensen kwamen altijd al bij me met problemen en waren vaak enorm geholpen met mijn antwoorden.

Na de opleiding tot hoogbegaafdheid coach waagde ik in 2020 de sprong in het diepe en richtte Concilio Coaching op. Inmiddels heb ik meerdere jongvolwassen hoogbegaafden begeleid en middels maatwerk weer op de rit kunnen zetten. Dat geeft een geweldig gevoel! Het gaat hierbij bijvoorbeeld om jongeren die verschillende studies hebben gedaan maar steeds afhaken. Samen met ze kijk ik wat ze echt graag willen doen. Mijn eigen ervaringen zijn zeer waardevol in het traject, ik ken immers every trick in the book en snap precies wat ze doormaken. Het is belangrijk te weten waar je voor staat, wie je wilt zijn en waar je voor wilt gaan. Dan kun je gericht stappen zetten. Soms heeft iemand geen idee wat ze willen. Dan kan een tussenjaar uitkomst bieden. Wat ik ze meegeef is dat hoogbegaafdheid een kracht is, geen struikelblok. Ze worden de leider van hun eigen leven. En daar is veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig.”

Meer informatie vindt u op www.conciliocoaching.nl

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.