Hygiëne in zorginstellingen staat voorop met de VacuSan van Less2Care

Zorginstelling “De zeven schakels” Surplus levert diverse zorg voor ongeveer 325 bewoners. “Zoals je je wellicht kan voorstellen is goede hygiëne ontzettend belangrijk voor een zorginstelling. Wij hebben te maken met de ASP normen alles wat daarin meespeelt. Daarom vinden wij het van belang om hiermee bezig te zijn.” aldus Richard Lokers, werkzaam bij Surplus. En daar komt de VacuSan van Less2Care in beeld.

 

ZORGINSTELLINGEN HEBBEN EEN GROTE VERANTWOORDELIJKHEID EN DAARBIJ SPEELT HYGIËNE EEN GROTE ROL.
HOE GAAT U DAARMEE OM?

“Als zorgaanbieder kunnen wij het ons niet permitteren om hier niet zorgvuldig mee om te gaan. We zijn lid van de “Greendeal” en door het concept van Less2care dragen we extra bij. De bewoners hebben ook niet in de gaten of er vuil ligt; zij lopen er zo doorheen. Dat kan gewoon niet. Hygiëne staat voorop, maar tevens draagt de Vacusan bij aan de kwaliteit van de zorg. De ruimtes waarin er afval te vinden is, blijven door de VacuSan allemaal schoon. Het concept van Less2care maakt het werkproces voor de zorg gemakkelijker.”

 

EEN SCHONE PLEK IS ALTIJD GEWILD, MAAR WAT MAAKT HET ZO AANTREKKELIJK?

“Schoonmaken van de ruimtes kost niet alleen veel tijd, maar bovendien geld en personeel. Het biedt een totaalplaatje dat simpelweg gewoon nodig is. Dat zorgt voor een prettigere werksfeer. Werken in een ruimte waar je je neus moet dichtknijpen, is niet ideaal. Zowel de facilitaire als zorgmedewerkers zijn daarom erg tevreden. Het borgen van hygiene is cruciaal in deze tijd het zorgt ook voor veiligheid voor de medewerkers. Geen lekkende zakken of nare geurtjes. Alles oogt schoner.”

 

WAT MAAKT DIT EEN DUURZAME BEDRIJFSVOERING?

“Betere hygiëne, geen lekkages en een sterke afname van de geur. Doordat het goed gevacumeerd is, bespaar je een hoop ruimte. Voorheen gebruikten wij reguliere vuilniszakken. Deze zijn poreus, niet luchtdicht en er kwam daardoor een gigantische geur vanaf. Die geur is nu minimaal. Zo krijgen bezoekers niet het gevoel alsof zij op een vuilnisbelt rondlopen. Op dit moment hebben wij ongeveer 18 Vacusans, voor Covid waren we al blij met de hygiëne verbetering nu tijdens en erna helemaal. Je merkt dat het ontzettend belangrijk is tegen besmettingen of de verspreiding ervan. Nu hoef je namelijk nergens met je handen aan te zitten en dat verlaagt de besmettingsgraad enorm. Bij Surplus hebben we 9 verzorgingstehuizen en bijna overal gebruiken we de VacuSan. Dat zegt toch genoeg?”

Hygiëne in zorginstellingen staat voorop met de VacuSan van Less2Care 

Voor meer informatie kijk op www.less2care.com

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.