Logitech: De juiste tools om optimaal te kunnen leren

De afgelopen twee jaar is de digitale transformatie enorm versneld, ook in het onderwijs. Logitech creëert oplossingen voor een hoogwaardige digitale leerervaring. Individueel, in groepsverband en klassikaal.

 

In samenwerking met alle grote merken, waaronder Apple, Google en Microsoft, ontwikkelt Logitech oplossingen die specifiek gericht zijn op het onderwijs, vertelt Head of Education Business Europe, Sandro Fulgheri. “Onze missie is om het meest creatieve uit mensen te halen en dat begint op school. Wij weten daarom wat leerlingen en leraren nodig hebben en bieden de tools om optimaal te kunnen leren.”

 

Van tablet naar laptopSteeds meer scholen werken met iPads, neemt Fulgheri als voorbeeld. “Wanneer leerlingen echter constant naar beneden moeten kijken om die te gebruiken, betekent dat zo’n 30 kilo aan druk op de nek. Met onze duurzame toetsenborden kun je daarom van een iPad een laptop maken.” In de ontwikkeling hiervan wordt alles meegenomen wat voor het onderwijs belangrijk is, benadrukt hij. “Zowel qua functionaliteit als kwaliteit zijn de toetsenborden volledig afgestemd op een leer-omgeving. Denk hierbij niet alleen aan de werking, maar ook aan waterdichtheid, valbescherming en de oneindige mogelijkheid om het toetsenbord te reinigen met schoonmaakdoekjes.”

Digitale pen

 

Met een kindvriendelijke digitale pen (crayon), geschikt voor individueel gebruik en om samen te werken, kunnen leerlingen vervolgens schrijven, aantekeningen maken en tekenen. “Schrijven is één van de basiselementen van het onderwijs; zonder digitale pen kan een leerling dit op de iPad niet leren. Bovendien is het kunnen uitdrukken van creativiteit essentieel voor hun ontwikkeling. Crayon biedt daarom leermogelijkheden voor alle leerlingen, ongeacht leeftijd, onderwerp of leerstijl.”

 

Optimale concentratie

 

Logitech vindt het essentieel dat kinderen zich altijd optimaal kunnen concentreren, vertelt Fulgheri. “Kinderen gebruiken bijvoorbeeld steeds meer gepersonaliseerde apps, ook in hetzelfde klaslokaal. Onze ruisonderdrukkende headsets, geschikt voor kinderhoofdjes en met plug ’n play gemakkelijk te koppelen aan de iPad, blokkeren het geluid van andere leerlingen en activiteiten in dezelfde ruimte, zodat leerlingen beter kunnen afsluiten en op hun eigen werk kunnen focussen.”

 

Vooruitkijken

 

Logitech kijkt altijd vooruit in de ontwikkeling van haar oplossingen, verduidelijkt hij. “Met de huidige stijging van de energieprijzen is de kans groot dat leerlingen wederom meer thuis moeten gaan leren. Mede hierop voorsorterend, hebben we bijvoorbeeld Logitech Scribe ontwikkeld; een whiteboardcamera ondersteund door Artificial Intelligence (AI), waarmee hybride of volledig op afstand optimaal samen geleerd kan worden. Van kleine groepjes tot hele klassen.”

 

Logitech beschikt over een grote hoeveelheid wereldwijde gebruiks- en onderzoeksdata, besluit Fulgheri. “Waardoor we altijd de juiste producten kunnen bieden om de leerervaring te optimaliseren. Nu en in de toekomst.”

 

Meer informatie vindt u op www.logitech.com/nl-be/education.html

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.