Meerbouw Rotterdam: Bouwen vanuit een pragmatische aanpak

Binnen Meerbouw Rotterdam is er sprake van twee stromingen. Enerzijds doen ze het onderhoud voor duizenden huurwoningen, van dak tot deurknop. Daarnaast hebben de Rotterdammers een planmatige tak met renovaties, transformaties en nieuwbouw, waaronder veel scholen. Die vragen om een pragmatische aanpak.


“We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid, waaronder in de scholenbouw.”, trapt Jeffrey Gilein, projectleider bij Meerbouw Rotterdam, af. “Renovaties van scholen vinden doorgaans plaats in de zomervakantie. Deze zomer waren we bijvoorbeeld Basisschool De Vuurvogel in Spijkenisse aan het renoveren. De gevels, daken, binneninrichting, de vloer, alles hebben we gedaan in zeven weken tijd. Maar als je van tevoren zegt dat je het in zeven weken kunt realiseren, verklaren ze je voor gek. Opdrachtgevers verwachten niet dat er zoveel werk verzet kan worden in een korte periode. Maar met een goede organisatie en juiste besluitvorming is het te doen.”, legt Gilein uit.


TYPISCH ROTTERDAMS

“Wij zijn heel pragmatisch ingesteld. Gewoon typisch Rotterdams. Maar als wij binnen een paar weken moeten opleveren, dan wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan papierwerk. De werkelijkheid wijkt altijd af van wat er op zo’n statisch document wordt opgetekend. Zeker als een school ondersteboven wordt gekeerd, is er geen toegevoegde waarde meer aan het vooraf tot in detail uitwerken. Wij werken op de bouw liever volgens vooraf opgestelde prestaties en uitgangspunten zodat  we weten hoe we het in de bouw moeten maken.”


WERKEN MET VERTROUWDE GEZICHTEN

De ambitie van Meerbouw Rotterdam is dan ook een prestatie gestuurde aanpak, waarbij zij garant staan voor de kwaliteit. Die ambitie is haalbaar wanneer je met vertrouwde partners samenwerkt, zowel binnen als buiten de eigen organisatie, legt Gilein uit: “Het team waar wij mee werken bestaat uit partijen waar wij vaak mee werken. Ontwerpers, uitvoerders en installateurs; het zijn allemaal partijen waarin het vertrouwen wederzijds is. Je maakt gebruik van ieders expertise en kunt sneller hordes nemen. Dan is het alleen nog aan de opdrachtgeverskant om daarmee akkoord te gaan.”


BEZIGHOUDEN MET WAAR JE GOED IN BENT

Gilein: “Wij staan volledig achter onze mensen en wat we opleveren. Daarom ambiëren we niet alleen een contract voor de renovatie, maar ook voor het onderhoud en de energieprestaties voor de komende 20 jaar. Daar geven we energiegaranties voor die 20 jaar af. Het mooie daarvan is dat scholen zich bezig kunnen houden met onderwijs en wij met waar wij goed in zijn: bouwen en onderhouden.”


Meer weten? Zie ook onze updates: www.linkedin.com/pulse/de-vuurvogel-klaar-voor-start-jeffrey-gilein/
Of kijk eens op www.meerbouwrotterdam.nl


Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.