Monkey Moves Leert kinderen een leven lang gezond bewegen met apeleuke multisport

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Hoe kunnen we kinderen met plezier laten bewegen en ook nog eens goed laten bewegen? Met deze vraag in het achterhoofd ontstond in 2015 Monkey Moves. En zij richten zich primair op het physical literate maken van alle kinderen in Nederland met behulp van multisport. Physical literacy betekent volgens hen dat kinderen naast de competentie, vaardigheid, kennis en motivatie om te bewegen ook met plezier kijken naar de omgeving. Zo wordt een boom geen obstakel, maar een speeltoestel om in te klimmen. “Wij brengen de beweeg’fun’ terug in het DNA en zorgen ervoor dat kinderen minder snel kiezen voor de tablet en zelf weer naar buiten willen.” Niet alleen het leren bewegen krijgt wekelijks een prominente plek in de lessen, maar ook het vertrouwen krijgen in het bewegen van het eigen lichaam speelt een rol.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Dat kinderen te weinig bewegen is evident. Een ontwikkeling die zorgwekkend is, vooral door de toename aan welvaartsziektes zowel onder de jeugd, als ook op latere leeftijd. En dat niet alleen, doordat kinderen minder bewegen, weten ze ook steeds minder goed hoe ze moeten bewegen, waardoor ze sneller vallen en iets kunnen breken. Terwijl spelletjes nog steeds populair zijn onder kinderen, worden deze tegenwoordig vaker op een scherm gespeeld dan in een gymzaal of tijdens het buitenspelen. Als je menig volwassenen vraagt naar de leukste activiteit bij gym, dan zal het antwoord “Apekooien” zijn. Een antwoord dat nu helaas niet meer gegeven wordt.

In die lacune tussen belasting en belastbaarheid in beweging is Monkey Moves gesprongen, met apeleuke multisport. Er is evidentie dat een brede motorische ontwikkeling bijdraagt aan vermindering van blessures. Maar minstens zo belangrijk is dat kinderen zich door een variëteit aan beweging ook breder ontwikkelen op persoonlijk vlak. Denk hierbij aan interpersoonlijke vaardigheden en sociale vaardigheden. Kinderen die meerdere beweeg- of sport vaardigheden leren, ontwikkelen een brede motorische en fysieke basis én ervaren ook succes op andere gebieden, zoals op sociaal-emotioneel vlak. Tevens wordt het steeds duidelijker dat sporters makkelijker de top bereiken, met een brede motorische ontwikkeling in plaats van vroege specialisatie en het daarmee eenzijdig sporten.

Monkey Moves benadert multisport vanuit wetenschappelijk oogpunt met een doorlopende leerlijn vanaf 1,5 jaar. De elf populairste sporten in Nederland vormen daarin de basis. Monkey Moves ontleed daarvan de motorische en sociale vaardigheden. “Deze vaardigheden komen vanuit een driedimensionale competentiematrix terug in alle sportlessen en spelletjes van Monkey Moves. Daarnaast worden deze lessen gegeven door een goed opgeleide professional. Én iedere les wordt er gedanst en is er een uitdagend klim & klauter parcours.” De plek waar wetenschap vertaald wordt naar een praktijk vol FUN!

Monkey Moves zet multisport in als middel voor fitte, zelfredzame kinderen met een positief zelfbeeld. En dat iedere week, het hele jaar door. Maar eerlijk is eerlijk; het is eigenlijk vooral heel leuk. Omdat plezier de basis is voor een leven lang gezond in beweging zijn.

Meer weten over de visie van Monkey Moves of benieuwd naar een van de lessen? Slinger dan door naar: www.monkeymoves.nl en wie weet tot gauw!

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.