Moodindicator registreert de hartslag van (thuis)werkend Nederland

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

 Onderzoek van de Nationale Thuiswerk Monitor laat zien dat meer dan 1 miljoen Nederlanders zich uitgeput voelen vanwege corona en het thuiswerken. Meer dan honderdduizend werknemers zitten tegen een burn-out aan. Tevredenheid en werkgeluk lijken voor veel mensen ver te zoeken. Wat nu?

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Krijg inzicht in de thuiswerksituatie
Sijbe Bonsma, oprichter en CEO van Moodindicator, is expert op het gebied van werkgeluk en biedt op dit vlak oplossingen. Zo ontwikkelde hij Moodindicator. Sijbe Bonsma: “In deze tijd van corona en thuiswerken zien bedrijven zich onder andere gesteld voor uitdagingen omtrent het welzijn van hun werknemers. Onderzoek wijst uit dat er veel verborgen ziekteverzuim is. Medewerkers doen alsof er niets aan de hand is. Veel hebben echter last van fysieke en mentale problemen. Hoe weet je nu of je werknemers hun taken nog wel aankunnen in de thuiswerksituatie? Op welke manier krijg je inzicht in het onderlinge contact, nu de sociale contacten beperkt zijn en de structuur weg is? Het is tijdrovend om deze dingen met elke werknemer apart te bespreken. Dit gebeurt in de praktijk dan ook niet of nauwelijks. Moodindicator biedt een laagdrempelige en betaalbare oplossing.”

Online de vinger aan de pols
Moodindicator is kort gezegd een online tool waarmee je wekelijks het ‘werkgeluk’ en maandelijks de ‘tevredenheid’ meet van werknemers. De werknemer beantwoordt op een laagdrempelige manier met smileys vragen over thema’s zoals werkdruk, eigen functie, organisatie, samenwerking, werksfeer, opleiding & ontwikkeling en communicatie. Daarnaast is het mogelijk jaarlijks een medewerkerstevredenheid onderzoek uit te voeren. Sijbe Bonsma: “We beginnen met een nulmeting waaruit verbeterpunten worden geformuleerd. Door na deze nulmeting vervolgens de ‘tevredenheid’ maandelijks te blijven meten, hou je als bedrijf de vinger aan de pols en kun je bepalen of de geïnitieerde verbeteracties effect hebben of moeten worden bijgesteld. Je maakt continu zichtbaar wat er precies speelt in een bedrijf. De privacy van de medewerkers is belangrijk daarom worden alle vragen anoniem ingevuld. Dit vermijdt sociaal wenselijke antwoorden. Het minimaal aantal medewerkers om Moodindicator effectief te kunnen inzetten is 50. De ingevulde data kun je in een online dashboard raadplegen, filteren en analyseren. Daarna begint de taak van de HR-afdeling en het management pas echt!”

Leiding geven op afstand
Het leiding geven op afstand, in de thuiswerksituatie, vraagt veel van de leidinggevenden. Sijbe Bonsma: “Leidinggevenden die gewend zijn om vanuit controle leiding te geven komen in de problemen omdat ze op afstand die controle niet kunnen uitoefenen. Coachende of ondersteunende leidinggevenden hebben veel minder moeite om leiding te geven op afstand omdat ze van nature al meer feeling houden met hun mensen. Het is de kunst om werknemers te blijven motiveren en inspireren en dat begint met te weten wat er speelt. We merken een sterk stijgende belangstelling van bedrijven voor Moodindicator omdat je op een laagdrempelige manier verbinding houdt met de medewerkers, en precies weet wat er speelt. Door dat in beeld te brengen kun je je beleid hier tijdig op aanpassen.”

Verbonden medewerkers en doelgericht ondernemen
“Wat mij opvalt is dat sommige bedrijven zeggen ‘werkgeluk’ te bieden, terwijl ze in de praktijk de werknemer niet centraal stellen. Dat werkt niet! Terwijl het juist zo loont. Bedrijven die mensen en hun werkgeluk centraal stellen hebben 51% minder verloop en ruim 60% minder ziekteverzuim. Veruit de belangrijkste factor, naast werkgeluk en werktevredenheid, is het doelgericht ondernemen. Bedrijven die duidelijke doelen hebben, en hier met alle medewerkers aan werken, scoren beduidend beter dan bedrijven die zich laten leiden door de waan van de dag. Naast minder verloop en verzuim, draaien doelgerichte bedrijven meer omzet en realiseren ze gemiddeld 42% meer winst! Deze bedrijven zijn aantrekkelijker om voor te werken en zij hebben dan ook relatief minder moeite om vacatures te vullen. Omdat werknemers zich verbonden voelen met de missie en de doelen van de organisatie (dat past bij hun eigen ambities, doelen en waarden) zijn zij meer betrokken.”

Werkgeluk, een basisrecht
Sijbe Bonsma, geïnspireerd door de filosofie van Big Five For life, gelooft dat persoonlijk leiderschap van doorslaggevend belang is voor gezond ondernemen. “Mensen zijn je belangrijkste kapitaal. Wanneer je goed voor je werknemers zorgt en werkgeluk en werknemerstevredenheid stimuleert, dan zie je dat terug in de bedrijfsresultaten. Moodindicator is een gebruikersvriendelijke, betrouwbare en laagdrempelige tool die continu inzicht biedt in wat er speelt in je bedrijf, en je laat zien waar verbeteringen wenselijk zijn. We zien eenexplosieve groei van het aantal succesvolle organisaties dat investeert in het meten van werkgeluk en werknemerstevredenheid. Het is onze missie om te bewerkstelligen dat werkgeluk een basisrecht is van elke Nederlandse werknemer. En daar we zetten wij ons elke dag voor in.”

Meer informatie vindt u op www.moodindicator.nl en www.bigfiveforlife.nl
Vraagt u het informatiepakket over de Moodindicator aan? Dan krijgt u het inspirerende boek Big Five For Life over persoonlijk leiderschap cadeau!

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”2960|medium” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/10/202001-BFFL-Boek-2020-edit-e1604074612111-300×252.png[/fusion_imageframe][fusion_imageframe image_id=”2959|medium” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/10/foto-sijbe-2019-e1604074526390-279×300.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.