Nieuwe technieken voor huidaandoeningen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

[fusion_dropcap color=”” boxed=”yes” boxed_radius=”50%” class=”” id=””]B[/fusion_dropcap]ijna iedereen in Nederland heeft wel eens een raar plekje op zijn lichaam gehad, meestal is dit een kleine huidaandoening die makkelijk te verhelpen is. Ongeveer 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben last van een huidaandoening.  Hiervan zijn er 800.000 mensen die last hebben van Eczeem en nog eens 400.000 mensen hebben last van Psoriasis. 

Eczeem is niet besmettelijk, wel is het erg vervelend, het uit zich in roodheid, zwellingen, bultjes, kloofjes en vochtblaasjes die vooral heel erg jeuken. Psoriasis is een chronische huidziekten die ook niet besmettelijk is, deze aandoening uit zich in rode schilferende plekken. 

Behandelwijzen 

Doordat de huidziekten nu vaker opgemerkt worden is het belangrijk dat de technieken die we gebruiken voor de behandeling ook verbeteren. De meest gebruikte behandelwijzen zijn nog steeds medicijnen. Tegenwoordig gebruiken we ook veel lichttherapieën zoals lasertherapie of foto dynamische therapie. Deze lichttherapieën bestaan voornamelijk uit ultraviolet licht. 

Een nieuwe techniek bij Eczeem 

Eczeem werd vroeger altijd gezien als één ziekte, na een nieuwe soort techniek zijn we erachter gekomen dat eczeem uit 4 verschillende vormen bestaat. De onderzoekers van Journal of Allergy and Clinical Immunology deden een onderzoek op 193 mensen met eczeem en 30 mensen zonder de ziekte. In het bloed van de mensen met eczeem troffen zij bepaalde biomarkers aan, dit zijn kleine stofjes die een ziektebeeld aanwijzen. Op deze basis konden de onderzoekers duidelijk zien dat eczeem bestaat uit 4 verschillende soorten. Dit heeft ontzettend geholpen bij de behandeling, er kan nu namelijk gefocust worden op de juiste eczeem soort. 

Spatader techniek (EVLT) 

Ook spataderen vallen onder een huidziekte. Spataderen komen al heel lang voor bij mensen die een beroep hebben waar je veel bij staat of beweegt. Spataderen waren bij de meeste vrouwen altijd al erg slecht voor hen zelfvertrouwen. Vaak dragen mensen met spataderen daarom ook het liefst geen korte kleding. Sinds er een behandeling is om deze spataderen weg te halen zijn er al veel mensen die geholpen zijn. De allernieuwste techniek is endoveneuze lasertherapie.  Het behandelen van spataderen werd ook wel ‘strippen’ genoemd, deze nieuwe techniek is een uitzonderlijk alternatief voor strippen. Met deze techniek is het namelijk mogelijk om de spataderen te verwijderen zonder de lies te openen of de aderen eruit te trekken.  Via een naald punctie of kleine incisie tekenen zij de spataderen op het been en word er een glasvezeldraad in het bloedvat aangebracht.  Hierdoor wordt de zieke ader uitgesloten en zal het bloed de juiste weg weer volgen. 

Door al onze ontwikkelingen die steeds maar door en door gaan blijven er mooie nieuwe technieken ontstaan waardoor we onze huid beter kunnen behandelen. Vooral bij eczeem en spataderen heeft dit mooie resultaten opgeleverd.  

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.