Beter leidinggeven door persoonlijkheid te laten zien

“Nieuwe leiders managen vanuit hun hart en gevoel”, weet Bouke de Boer, oprichter en eigenaar van trainingsinstituut NTI NLP. “In een tijd waarin transparantie en authenticiteit steeds belangrijker wordt, is er behoefte aan leiding op basis van persoonlijkheid.”

Juist wanneer je persoonlijkheid laat zien, toon je namelijk je unieke kwaliteiten, legt Bouke de Boer uit. “Kwaliteiten die anderen meteen duidelijk maken: die heb ik nodig!” Lange tijd hebben we vooral leidinggegeven vanuit controle, vertelt hij. “Maar leiderschap kun je niet meer ‘doen’. Simpelweg omdat je doelgroep dit niet meer ‘voelt’.” Met de training Embodied Leadership helpt NTI NLP (toekomstig) leiders daarom om zichzelf te (her) ontdekken. “Zodat je dichter bij jezelf komt en vervolgens vanuit die persoonlijkheid nieuw en succesvol leiderschap kunt neerzetten. Dat kan best spannend en confronterend zijn, maar door angst, onzekerheid en ego los te laten, komen jouw unieke eigenschappen juíst tot uiting. En ervaren mensen beter waar jij als leider voor staat.”

 

ANDERS DURVEN KIJKEN NAAR JEZELF

 

De training Embodied Leadership daagt je uit om echt open te gaan staan, vertelt De Boer. “Want zo eenvoudig is het: het gaat over jou! De echte ‘jij’ moet als het ware wakker worden geschud. Dat doen we via het principe systemisch werken, in combinatie met NLP (neuro linguïstisch programmeren). Kort samengevat houdt dit in het doorbreken van (onbewust) ingesleten denk- en handelpatronen, aangevuld met effectief leren communiceren.” Embodied Leadership staat voor duurzame verandering; van binnen naar buiten. “Je moet lef hebben om op een andere manier te durven kijken naar jezelf, erkent De Boer. 

“Maar omdat jij barrières loslaat, ‘zien’ anderen jou uiteindelijk beter en wordt waar je op aanstuurt als leider duidelijker.” Omdat we niet altijd onszelf durven zijn, ontstaat er sneller ruis op de lijn, legt hij uit. “Die onzekerheid breng je namelijk ook in je leiderschap naar buiten. Onze trainers zijn gespecialiseerd in zowel NLP als systemisch werken én traumawerk. Hierdoor staan zij anders voor een groep dan de gemiddelde trainer en zijn zij in staat verstrikkingen zichtbaar te maken, wat ruimte geeft voor de verandering die nodig is om effectiever te kunnen leidinggeven.”

 

Annemarie de Kooij, manager bij een mediabedrijf, volgde de training Embodied Leadership bij NTI NLP. “Ik koos voor deze training vanwege de combinatie persoonlijke ontwikkeling met het ontwikkelen van nieuw leiderschap. Uiteindelijk bleek het traject een onvergetelijke persoonlijke reis, die mij eveneens in staat stelt om me beter in te leven in de belevingswereld van anderen. Inzicht in mijzelf, en de opbouw van mijn eigen patronen, helpen me om de mensen om mij heen beter te begrijpen. En om vanuit rust, vertrouwen en met doeltreffende communicatie mijn team aan te sturen. Sinds de training ervaar ik meer zelfvertrouwen en merk ik dat ik mensen echt in hun kracht kan zetten. Dit heeft een positief effect op zowel de werksfeer als de resultaten. En uiteraard mijn eigen werkgeluk!” 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.