Oogkeuring.nl: Optometrist bij betere optiekzaak levert bijdrage aan CBR-keuringen

Bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs kan een medische keuring door het CBR worden verlangd. In een deel van die gevallen moet er aanvullend een keuring door de oogarts worden verricht. Nog niet zo lang geleden kon men daarvoor alleen in het ziekenhuis of bij een oogkliniek terecht, maar sinds maart vorig jaar draagt de optometrist, werkzaam bij de betere opticien, ook zijn steentje bij. We spraken met Maarten Ruttenberg, eigenaar van Okulus Keuringen BV. Samen met onder andere oogarts Khalid Allali heeft hij Oogkeuring.nl opgezet.

GROEIENDE WACHTLIJST BIJ OOGARTS

 

Oogarts Khalid Allali, met wie Maarten reeds samenwerkte, zag met lede ogen aan hoe de wachtlijst voor een rijbewijskeuring door een oogarts maar bleef groeien, vooral tijdens de corona crisis. Volgens Khalid kon dit proces efficiënter, sneller en toch veilig. Zodoende bedacht hij een digitaal platform waarmee de hoogopgeleide optometrist binnen de optiekbranche gekoppeld zou worden aan de keurend oogarts op afstand. Hiermee was Oogkeuring.nl geboren.

 

UITSLAG IN MINDER DAN 10 WERKDAGEN

 

Inmiddels, ruim een jaar na de oprichting, is het netwerk landelijk dekkend en werken zo’n 160 optometristen samen met 8 oogartsen. Het resultaat is enerzijds dat wachten voor een rijbewijskeuring bij de oogarts niet meer nodig is en anderzijds dat de keuring veelal dichtbij huis kan plaatsvinden. De consument maakt een afspraak bij een aangesloten optiekzaak, alwaar de optometrist het onderzoek uitvoert. Als men bij de ‘betere’ optiekzaak klant is, is de kans groot dat het onderzoek zelfs door de eigen optometrist kan worden uitgevoerd. Direct na het onderzoek gaat het dossier digitaal naar de oogarts op afstand, waarna deze binnen 48 uur de keuring uitvoert. In de meeste gevallen zit er tussen het maken van de afspraak en de uitslag minder dan 10 werkdagen. Als men bedenkt dat de wachttijd voor eenzelfde keuring in het ziekenhuis kan oplopen tot enkele maanden is dit een geweldige oplossing voor een probleem dat al lang bestond.

ALLEEN MAAR VOORDELEN VOOR DE OPTOMETRIST

 

Maarten Ruttenberg geeft aan dat er sinds de start nog geen samenwerkingsovereenkomst door een optiekbedrijf is opgezegd. Wel is er soms een pauze gevraagd in verband met bezetting om later weer aan te sluiten. “We zijn ruim een jaar geleden gestart en kunnen stellen dat vrijwel alle aangesloten optometristen tevreden zijn. Ze zien meer pathologie, krijgen een redelijke vergoeding voor de werktijd en hebben een korte lijn met een oogarts’’.

 

Ga voor meer informatie en het maken van een afspraak bij de aangesloten optiek bij u in de buurt naar www.oogkeuring.nl

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.