OPTT: Je mind is niet in de maling te nemen

Optimal Performance Training & Therapy (OPTT) helpt ondernemers binnen twaalf weken van chronische pijnklachten af. Door middel van therapie en trainingen, gericht op body en mind, wordt de kernoorzaak aangepakt, waardoor zij weer optimaal kunnen presteren. “Zowel privé als zakelijk, want het grootste voertuig in je bedrijf ben je tenslotte zelf.”

Vanuit het niets schiet het in je rug, en je kunt niet meer op of om. Je beseft dat het wel een paar weken gaat duren voor deze klachten verdwenen zullen zijn. Vervolgens worden die weken, maanden en zelfs jaren… “Wanneer je onverwerkte emoties hebt”, verklaart Alex Parengkuan, eigenaar van OPTT, “zoeken deze via pijn een weg naar buiten. Los je die emoties niet op, kan het zijn dat de pijn blijft aanhouden.”

 

Van emotionele pijn naar fysieke pijn

 

Bij chronische pijn transformeert emotionele pijn dus langzaam in fysieke, gaat hij verder. “Het lichaam ‘onthoudt’ namelijk oude trauma’s. Trauma’s waar jij misschien niet meer dagelijks bewust aan denkt, maar je lichaam reageert wel op zaken die dit trauma triggeren. Die triggers veroorzaken een stressreactie in je lijf, die vervolgens weer tot uiting komt in (bijvoorbeeld) langdurige rug-, gewrichtspijn of tinnitus.”

 

OPTT helpt mensen met chronische pijnklachten daarom om van hun pijn af te komen door het trauma te hérkennen en vervolgens te érkennen.

 

“In zo’n twaalf weken tijd, maak ik mensen bewust van de Interview Je mind is niet in de maling te nemen onderliggende pijnoorzaak, help ik ze deze te doorleven, patronen te doorbreken en een nieuwe routine op te bouwen. Na dit traject zijn zij zelf in staat om die nieuwe mindset in stand te houden en blijven de pijnklachten weg.”

Resultaatgerichte aanpak

 

Parengkuan werkt al jaren met ondernemers en leidinggevenden. “Mensen die een resultaatgerichte mindset hebben. Die gecommitteerd zijn en echt willen gaan voor die optimal performance: want als jij optimaal functioneert, vaart je bedrijf hier eveneens wel bij.”

 

Het traject bestaat uit drie onderdelen: leren, (door)leven en leiden.

 

“De eerste weken gaan we via audio- en videocontent aan de slag om het trauma te herkennen en erkennen. Daarna gaan we de blokkade oplossen. Dit is een combinatie van emotionele en fysieke coaching, om mind en body weer in balans te krijgen. Wanneer de kern van het probleem eenmaal boven is, pakken we de mindset aan, waardoor je onbewust ingesleten patronen en routines gaat doorbreken. Uiteindelijk krijg jij hierdoor weer de leiding over je eigen leven, en dus je presteren.” 90 procent van mijn pijn ben ik kwijtgeraakt. Of beter gezegd: heb ik losgelaten, staat op de website van OPTT.  “Dit omschrijft de therapie exact”, besluit Parengkuen. “Emotionele en fysieke pijn gaan altijd hand-in-hand. Door onverwerkte emoties los te laten, kun je uiteindelijk weer pijnloos en optimaal functioneren.”

 

Meer informatie over Alex Parenkuan en de Optimal Performance Training & Therapy vind je op www.optt.nl

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.