Particuliere thuiszorg ontzorgt

Particuliere thuiszorg ontzorgt

particuliere thuiszorg

Mantelzorgers verlenen vaak vrijwillig en onbetaald zorg en ondersteuning aan een partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. Voor artsen, verwijzers en/of transferverpleegkundigen geeft dat ook vaak een dilemma in hoe ze beter kunnen ondersteunen, zodat de mantelzorger niet de dupe is. Medici kunnen dan vertrouwen op de particuliere thuiszorg, dit biedt voordelen voor de mantelzorger en de arts doordat de zorg voor een groot deel uit handen wordt genomen.

Edwin Jansen is een van de initiatiefnemers van Particuliere Thuiszorg Nederland, opgericht in 1987. Vanuit kantoren in Arnhem, Nijmegen en Oss verzorgt Particuliere Thuiszorg Nederland ruim 34 jaar particuliere zorg in alle provincies van Nederland, maar ook in het buitenland. Jansen: “Ook voor thuisorganisaties is, door een chronisch tekort aan gekwalificeerd personeel, het niet altijd even eenvoudig om passende en aanvullende zorg aan te bieden.
Particuliere Thuiszorg Nederland kan ook dan continuering van goede zorg garanderen. De organisatie faciliteert daarvoor een groot netwerk van zelfstandige professionele zorgverleners met een landelijke dekking.”

Transparant en snel

“Artsen moeten weten dat wij altijd open en transparant zijn, en dat we snel de juiste zorg regelen. Bijvoorbeeld bij terminale patiënten leveren wij in heel Nederland binnen 24 uur de optimale zorg aan huis. Cliënten willen vaak een oplossing in de buurt van de eigen kinderen. Ze willen niet een eind reizen naar een verzorgingshuis of verpleeghuis. De huisarts of verwijzer kan derhalve contact opnemen met Particuliere Thuiszorg Nederland en wij zorgen dan verder voor alles, zodat de arts terug kan naar zijn andere patiënten.”

Acht uur aaneengesloten

Particuliere Thuiszorg Nederland biedt zorg vanaf acht uur aaneengesloten per etmaal en is gespecialiseerd in 24-uurs ouderenzorg, palliatieve terminale nacht zorg en 24-uurszorg en 24-uurszorg aan cliënten met ademhalingsondersteuning.
Jansen: “We werken met gediplomeerde zorgverleners met een zorgachtergrond, zonder negen-tot-vijf mentaliteit en die de Nederlandse taal goed machtig zijn.” De zorgverlener moet matchen met de cliënt. Zorg inkopen via Particuliere Thuiszorg Nederland betekent werken met kleine vaste teams, zorg op maat, waarbij men zelf de regie kan houden. Vaste zorgverleners zijn van wezenlijk belang als het aankomt op langdurige en specialistische zorg. Jansen: “Mantelzorgers hebben een band met de cliënt. Dat geeft een veilig gevoel voor de cliënt. Dat gevoel moet je met particuliere zorg bijna kunnen evenaren.”

Vergoeding

Edwin: “Uiteraard is particuliere thuiszorg niet goedkoop. De particuliere thuiszorg wordt echter deels vergoed vanuit het persoonsgebonden budget. Maar er is ook een groot stuk eigen financiering nodig. Het is een belangrijke investering waar u veel vrijheid, welzijn en goede zorg voor terugkrijgt.”
Edwin tot slot: “Een veelgehoorde reactie van artsen en mantelzorgers na het inschakelen van particuliere thuiszorg is: hadden we dit maar eerder geweten!”,
vertelt Jansen. “Het inschakelen van aanvullende zorg of het helemaal overnemen van de zorg, geeft niet alleen voor de cliënt maar ook voor de mantelzorgers veel rust in het hoofd.”

particuliere thuiszorg

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BLIJF OP DE HOOGTE
CLIQUE MEDIA
You may unsubscribe anytime you want by following the unsubscribe link from our newsletter.
Blijf op de hoogte