Patricia de Groot: Zakelijk succes boeken door naar binnen te kijken

Zakelijk succes boeken door naar binnen te kijken

Vrouwen lopen er doorgaans voor het eerst tegenaan wanneer ze eind dertig zijn. Mannen komen na de veertig vaak tot het besef dat ze zingeving en plezier missen in hun werk. Wanneer die ‘is dit nu alles’-vraag zich aandient, is het belangrijk om te onderzoeken wat jou ‘jou’ maakt, vertelt Business en Life Coach Patricia de Groot. “Want van baan veranderen is makkelijk, maar je neemt jezelf altijd mee.” 

Patricia weet uit ervaring wat het is om zingeving en werkplezier te missen. “In 1995 belandde ik zelf in een persoonlijke crisis en ging ik nadenken over wat ik nu echt wilde in het leven”, vertelt ze. “Ik besloot mijn talent van helder weten in te zetten en mensen te helpen bij het doorbreken van belemmerende patronen.” Inmiddels begeleidt ze al bijna vijfentwintig jaar ondernemers, professionals en zakelijke teams in het verhelderen van hun wensen en doelen, en schreef ze meerdere boeken over hoe persoonlijke ontwikkeling bijdraagt aan een gelukkiger leven.  

Persoonlijke ontwikkeling voor professionele groei 

Om verder te komen, moet je namelijk helder weten wat je wilt, vertelt Patricia nuchter. “En in de ratrace van het leven verliezen we dat nogal eens uit het oog. Ik help mensen daarom af te rekenen met patronen die hen niet meer helpen, waardoor zij hun volledige potentieel als mens én als professional kunnen ontplooien.” Dit doet ze op een unieke manier: met een tweedaagse een-op-een coaching sessie. “Mijn vermogen om direct door te dringen tot de kern, maakt dat we deze twee aaneengesloten dagen grote stappen zetten. Stappen die duurzame verandering teweegbrengen, juíst omdat je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.” 

Privé en zakelijk gelukkiger  

Je hoeft echt niet je hele leven op zijn kop te zetten, benadrukt Patricia. “Onlangs nog, begeleidde ik een advocate van eind veertig. Zij miste zingeving en plezier in haar werk en het kostte haar steeds meer moeite om ’s ochtends uit bed te komen. Met een beroep waar je doorgaans levenslang voor kiest, had ze het gevoel volledig vast te zitten. Al snel werd duidelijk dat ze heel creatief is en dat juist dít het aspect was dat ze miste in haar werk. Dus besloot ze minder te gaan werken en daarnaast een creatieve opleiding te volgen. Ze werkt nog steeds als advocaat maar is nu zowel privé als zakelijk een gelukkiger mens.” 

Veel mensen stagneren in hun carrière omdat ze bang zijn om stappen te zetten, vertelt Patricia tot slot. “En juist die angst heeft altijd een persoonlijke oorzaak. Mijn werkwijze is er daarom op gericht om de mens achter de professional of ondernemer te zien. Door te ontdekken wat jou ‘jou’ maakt, krijg je meer inzicht in wat je nu echt wil in het leven en hoe je de patronen die jou tegenhouden kunt doorbreken. Ofwel: hoe je succes kunt boeken door naar binnen te kijken.”

www.patriciadegroot.nl  

patricadegroot

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.