Paul Hartmann, bekend van Veroval® , laat de gezondheidszorg voortdurend evolueren

Als Duits familiebedrijf dat al bestaat sinds 1818, kan Paul Hartmann zich een pionier in de gezondheidszorg noemen en al jaren een betrouwbare partner voor zorginstellingen en ziekenhuizen. De missie van Paul Hartmann is om de gezondheidszorg voortdurend te laten evolueren door blijvend op zoek te gaan naar manieren om behandelingen, resultaten en ervaringen in de gezondheidszorg te verbeteren, zowel in de sector zelf als thuis.

Welke merken vallen onder het portfolio van Paul Hartmann?

 

 “We leveren een breed scala aan zorggerelateerde producten en diensten op het gebied van incontinentiezorg, wondzorg, risicopreventie, infectiepreventie en persoonlijke gezondheidszorg. Waar we het meest bekend van zijn is het merk Sterillium®, nummer 1 handdesinfectie binnen ziekenhuizen en zorginstellingen. Sterillium® is in veel ziekenhuiskamers te vinden.” Waar blinken jullie als bedrijf in uit? “De gezondheidszorg transformeert en er is steeds meer behoefte aan preventie. Mensen willen zelf grip krijgen en houden op hun gezondheid. Wij spelen hier op in door het aanbieden van zorg gerelateerde producten voor thuisgebruik. Ons merk Veroval® sluit goed aan bij deze trend. Met behulp van de producten van Veroval® krijgen mensen direct antwoord op belangrijke vragen over hun gezondheid. Ideaal wanneer je preventief je gezondheid wilt monitoren, je huisartsbezoek wilt voorbereiden, als je onzeker bent over je gezondheid of klachten ervaart.”

 

Welke producten vallen onder het merk Veroval®?

 

“Onze producten bieden we aan in drie verschillende categorieën: medische zelftesten, digitale thermometers en digitale bloeddrukmeters. Sinds kort zijn deze producten verkrijgbaar bij de drogist. Dit laat wederom zien dat de mensen zelf de regie willen

 hebben over hun gezondheid. De drogist neemt steeds meer de verantwoordelijk in het bieden van zelfzorg artikelen. Waarbij de nadruk (nu) nog op het curatieve aspect ligt, gaat dit langzaam veranderen naar preventieve zelfzorg. Voorkomen is beter dan genezen.”

 

Waar zijn jullie trots op?

 

“Dat wij bijdragen aan de ontwikkeling die gaande is in de markt. Dat we mensen kunnen helpen om hun gezondheid te meten. Neem als voorbeeld onze bloeddrukmeters. Het meten van je bloeddruk is niet iets wat veel mensen thuis doen. Waar we echter vaak niet bewust van zijn, is dat je veel klachten kunt voorkomen door vaker thuis je bloeddruk te meten. Dat is al zinvol vanaf je dertigste. Waar we trots op zijn is dat onze bloeddrukmeters klinisch gevalideerd zijn conform het ESH 2010 protocol en dat ze daardoor op de Stride BP lijst staan. Dit is een onafhankelijke organisatie die op basis van wetenschappelijk onderzoek bepaalt of een bloeddrukmeter betrouwbaar is. De Nederlandse Hartstichting gebruikt deze lijst als bron voor betrouwbare bloeddrukmeters.”

Voor wie zijn jullie bloeddrukmeters bedoeld?

“Voor iedereen die graag zijn gezondheid wil meten op reguliere basis. We hebben 3 type bloeddrukmeters: 1. De Veroval® Compact is een goede basis bloeddrukmeter. Speciaal voor mensen zonder specifieke klachten, maar wel preventief hun bloeddruk willen meten. Er is geheugen voor 2 verschillende personen, dus je kan samen met je partner deze bloeddrukmeter gebruiken. Daarnaast heeft het een groot, gemakkelijk af te lezen scherm.

  1. De Veroval® Duo Control is de eerste keus voor patiënten met hart- en vaatziekten zoals een hartritmestoornis, waardoor de bloeddruk vaak dagelijks wordt gemeten. De Veroval® Duo Control meet de bloeddruk met behulp van de gepatenteerde Duo Sensor-technologie. Deze technologie combineert twee professionele meettechnologieën: de oscillometrische methode en de Korotkoff-technologie. De meeste automatische bloeddrukmeters maken alleen gebruik van de oscillometrische technologie, maar bij Duo Sensor-Technologie wordt ook de zeer nauwkeurige Korotkoff-methode toegepast, die ook door artsen voor het meten van de bloeddruk wordt gebruikt. Daarnaast bestaat het manchet uit de Comfort Air Technology, wordt de systolische waarde van de bloeddruk al tijdens het oppompen bij benadering wordt bepaald en op basis daarvan tot hoever de manchet voor het meten van de bloeddruk moet worden opgepompt. Dit maakt een comfortabele meting aan de bovenarm mogelijk. 3. De Veroval® ECG en bloeddrukmeter helpt een beroerte te voorkomen. Deze meter is een 2 in 1 combinatieapparaat voor mobiele controle van het hartritme (ECG) en bloeddrukmeting. Hartritmestoornissen kunnen een teken zijn van gevaarlijke hartaandoeningen. Boezemfibrilleren en hoge bloeddruk zijn de voornaamste risicofactoren voor beroertes. De stoornissen treden meestal met onregelmatige tussenpozen op en worden daarom pas ontdekt wanneer ze feitelijk aanwezig zijn. Met het draagbare combiapparaat voor ECG-opname en bloeddrukmeting van Veroval® kan je overal en altijd je hartritme opnemen en het resultaat met je arts delen. Het Veroval® combiapparaat bezorgt je directe, begrijpelijke informatie over je resultaat. Met de Veroval® medi.connect software bewaar en analyseer je eenvoudig ECGresultaten en bloeddrukwaarden.”

 

Willen jullie nog wat kwijt?

 

 “We zijn uiteraard super enthousiast over onze producten en willen ons verhaal graag delen met de mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare bloeddrukmeter. Speciaal voor de lezers van dit blad, bieden wij een exclusieve korting. “

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.