Pijn door artrose kan vrijwel helemaal verdwijnen

Herstel van artrose- en andere gewrichtspijnen is de specialiteit van Wim Beek, die in zijn praktijk Vrij van pijn ‘onherstelbare’ pijnklachten behandelt. Hij is ervaringsdeskundige want op zijn eenentwintigste kreeg hij verlammingsverschijnselen die gepaard gingen met ernstig brandende pijnen. De neuroloog verzekerde hem dat er niets aan te doen was en dat hij zijn verdere leven aan een rolstoel zou zijn gekluisterd en tot steeds minder in staat zou zijn. Een zo sombere prognose wilde hij niet accepteren en ging naarstig op zoek naar alternatieve behandelingen die nog wél mogelijkheden voor verbetering boden. Zo kwam hij terecht bij shiatsu, Japanse acupressuur waar hij baat bij had. Hij voelde zich vitaler en kwam door de behandelingen langzamerhand uit zijn rolstoel. “Dat deed me besluiten om zelf de shiatsu-opleiding te gaan doen, om mezelf verder te kunnen behandelen. Toen ik ook anderen ging helpen bleek dat het begin van mijn eigen praktijk.”

 

Energie van het lichaam

Tijdens de opleiding leerde Wim Beek over het lichaam en hoe het zit met lichaamsenergie. “Daar is de reguliere geneeskunde niet mee bezig, die is medicijn-gericht en vraagt zich niet af wat het lichaam zelf kan. Het is fascinerend om te ontdekken waar het lichaam allemaal toe in staat is.” Eenmaal aan de beterende hand leerde hij ook over voeding, en hoe gepaste voeding het herstel kan ondersteunen. Een fysiotherapeut leerde hem oefeningen om het lichaam te versterken. Hij raakte er langzaamaan van overtuigd dat herstel wel degelijk mogelijk is van allerlei ‘onherstelbare’ aandoeningen. Niet alleen bij hemzelf maar ook bij anderen. Toen zijn herstel begon op te vallen, werd hij steeds vaker benaderd door mensen met chronische hoofdpijn, buikpijn of rugpijn. Zijn behandelingen waren effectief, en dat werkte als een olievlek. “Ik had er gevoel voor en het werkte, dat stimuleerde anderen om ook te komen.”

 

Regeneratie in gang zetten

Toen Wim eenmaal zijn praktijk was gestart breidde hij zijn kennis en vaardigheden verder uit. “Ik werk nu ook met voedingsleer, natuurgeneeskunde en kruiden geneeskunde. Dat maakt mijn behandelingen completer. Het zijn ook de middelen waarmee ik mezelf tot zo’n 97% heb weten te herstellen. ”Vooral kruidengeneeskunde helpt uitstekend om lichamelijke beschadigingen te repareren. Het gaat uiteindelijk om regeneratie. “Ik begin mijn behandelingen met het onderbreken van het degeneratieve proces, waar pijn een uitdrukking van is. Daarna kijk ik wat er nodig is om de boel weer te herstellen. Zijn de condities goed, dan is het verder een kwestie van voldoende energie opbouwen en ruimte creëren om het regeneratieve proces in gang te zetten.” Met reguliere medicijnen werkt hij niet. Die bestrijden de symptomen en stimuleren het lichaam niet om zelf aan de slag te gaan.

 

 

Voeding, beweging en de juiste mindset

Bij artrose gaat het om beschadigd kraakbeen, waardoor de gewrichten niet meer goed werken en pijnklachten veroorzaken. “Als er nog voldoende gezond kraakbeen aanwezig is, kan ik de pijn van artrose goed behandelen. Als de beschadigingen ernstiger zijn dan lukt me dat niet meer. In principe is het lichaam in staat om zichzelf weer te herstellen. Het lichaam doet het werk, ik help het daarbij.” Het is belangrijk dat mijn cliënt meewerkt en zorgt voor goede voeding, de juiste beweging, en de juiste mindset. “Daar coach ik mijn cliënten ook bij. Als mensen niet in hun herstel kunnen geloven, dan zal er ook niks positiefs gebeuren.”

 

 

De oorzaak van artrose, verwant aan reuma, is volgens Wim meestal een erfelijke aanleg. Hij kan meer vormen van reuma effectief behandelen. Hij zoekt de blokkades in het lichaam op en zorgt voor een nieuwe balans. “Erfelijk betekent dus niet dat er niets aan te doen is.” Een andere oorzaak van artrose is slijtage door fysiek werk. Ook daar is nog wel wat aan te doen. Het kraakbeen kan zich na slijtage weer gaan opbouwen, maar daar is wel herstelvermogen voor nodig. “Met kruiden die ik gericht op de huid aanbreng kan ik de fysieke kracht versterken om het herstel te laten plaatsvinden. Ik creëer balans in het lichaam, zodat de energiebanen vrij kunnen stromen. Het lichaam is dan weer in staat om optimaal gebruik te maken van het natuurlijk herstelvermogen. De energie wordt gebruikt op de plaatsen waar de artrose is ontstaan. Het herstelproces kan een jaar duren, maar dan voelen de mensen zich vaak wel weer volledig de oude.” Hij benadrukt dat hij geen artrose behandelt, maar pijn door artrose: “De ingang is pijn, daarvoor komen de mensen. Ik focus op de herstelkracht van het lichaam, niet op ziekte en symptomen.”

 

 

Volledig herstel

Hoewel de behandeling natuurlijk niet bij iedereen kan werken, is het percentage succesvolle behandelingen groot. Daar is Wim heel tevreden over: “Als de cliënt gemotiveerd is en het lichaam is in staat te regenereren is herstel mogelijk.” Vanuit zijn persoonlijke ervaringen en professionele kennis weet Wim dat alles mogelijk is.

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.