Propeaq: Weg met die winterdip; gebruik een lichtbril

Minstens 1,5 miljoen hebben er last van naarmate de dagen korter worden: de beruchte winterdip. Bekende symptomen zijn: ‘s ochtends steeds moeilijker uit bed kunnen komen, minder energie hebben of sneller geïrriteerd zijn. Maar hoe komt dat en wat kun je ertegen doen?

 

Naar de oorzaken van de ‘winterblues’ is al veel onderzoek gedaan. Toine Schoutens is Chrono Coach bij Chrono Eyewear bv. “Daglicht bestaat uit alle kleuren van de regenboog en alle kleuren samen zien wij als wit-licht. In de ochtend is daglicht wat blauwer en in de avond wat meer oranje/rood. Alleen het blauwe deel van het daglicht heeft, wetenschappelijk bewezen, een positief effect op het wakker worden in de ochtend en stimuleert het de aanmaak van het energiehormoon cortisol en van het gelukshormoon serotonine. Daarnaast onderdrukt het het nachthormoon melatonine. Dat blauwe licht, nodig om wakker en actief te worden, schijnt op een steeds later tijdstip op je ogen naarmate het ’s ochtends later licht wordt. Je lichaam wordt dus steeds later wakker’. Om dat te ondervangen hebben wij de Propeaq lichtbril ontwikkeld.”

 

GEDOSEERD BLAUW LICHT

Deze lichtbril is in feite een draagbaar lichttherapie-apparaat waar een klein beetje blauw licht uitkomt. Schoutens: “Voldoende om de aanmaak van melatonine te onderdrukken en de cortisolaanmaak te stimuleren. Zo wordt de hormoonhuishouding weer gestabiliseerd. De techniek in de bril borduurt voort op decennia wetenschappelijk onderzoek door onder meer de Radboud Universiteit.” De eenvoudig draagbare lichtbril is uitgerust met twee sets glazen. “De lichtblauwe gebruik je met het blauwe licht in de ochtend gedurende dertig minuten. De oranje glazen ‘s avonds, zonder het blauwe licht. Deze blokken alle blauwe golflengtes in het daglicht, waardoor je makkelijker in slaap valt. Die combinatie zorgt voor een krachtig effect en een strak slaap/waakritme. Dat heeft een positieve invloed op de kwaliteit van je slaap en dus ook van je leven”, verduidelijkt Schoutens.

 

GROOT GEBRUIKSGEMAK

Petra van Bladel is al enkele jaren een enthousiast gebruikster: ”Wanneer ik merk dat ik moeilijker mijn bed uit kom en dat op gang komen langer duurt, dan wordt het weer tijd voor de lichtbril. Ik gebruik deze één of twee weken en dan kan ik er weer een paar maanden tegen. Zo’n lichtbril is veel makkelijker dan bijvoorbeeld die grote felle daglichtlampen. Je kan er thuis lekker mee rondlopen en alles gewoon doen. Mijn man heeft er ook baat bij, die zegt op een gegeven moment: ‘Ik denk dat jij je bril maar weer eens op moet zetten…’ In januari herhaal ik de kuur weer en zo kom ik de winterperiode goed door.”

 

JETLAG EN NACHTDIENST

Schoutens: “Voor brildragers zijn er glazen op sterkte verkrijgbaar of een leesbril. De lichtbril werkt ook prima om een jetlag te voorkomen of een dip tijdens nachtdiensten tegen te gaan. Daarvoor wordt de TimeTooler app bijgeleverd. Ook topsporters hebben de bril ontdekt, met nu al ruim 1000 enthousiaste gebruikers. Op de Propeaq lichtbril zit twee jaar garantie. Hij is online verkrijgbaar, maar ook bij thuiszorgwinkels en sommige opticiens.“

 

PROMOTIE

Tot en met eind december 2021 kan de lichtbril niet voor 199,- maar voor slechts 174,- besteld worden op www.propeaq.com 
Gebruik hiervoor de kortingscode Clique25

 

Voor meer informatie ga naar: https://www.propeaq.com/nl/winterblues_clique/

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.