Word weer baas over je eigen benen met Relegs

Zware nachten, onrust, mentale klachten en mindere prestaties: Restless Legs Syndroom staat de kwaliteit van je leven in de weg. RLS is een neurologische aandoening waar ongeveer 6% van alle Nederlanders mee te maken heeft. De aandoening heeft een grote impact op het leven van een patiënt, maar doordat RLS een lastige materie is, is er nog geen specifieke behandelingsmethode voor gevonden. Relegs biedt voor veel patiënten echter een hoopvolle uitkomst.

Arts Casper van Waveren kampt al jaren met klachten van het Restless Legs Syndroom en zag als kind ook zijn vader hiermee worstelen. “Patiënten die hele erge klachten hebben, krijgen meestal een medicijn toegediend dat ook gebruikt wordt bij Parkinson, maar helaas brengen medicijnen vaak neven effecten met zich mee. Samen met Erik van der Heide, ruimtevaart ingenieur, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing, zodat we mensen wat anders kunnen bieden dan alleen maar een medicijn.”

De klachten van RLS ontstaan vooral ’s nachts in bed of wanneer je rustig zit op de bank of stoel. “Op het moment dat je last hebt in je benen, wil je erin wrijven, knijpen, stompen om het nare gevoel tegen te gaan, je moet je benen gewoon bewegen. Hierdoor mijden veel patiënten evenementen waar je lang moet stilzitten en krijgen veel patiënten te maken met slaaptekort, wat zijn effect ook weer heeft op de dag.” gaat Casper verder.

 

“Relegs werkt volgens het basisprincipe van contrastimulatie, waarbij prikkels de zenuwen stimuleren. Het is overal toepasbaar, in elke situatie wanneer RLS zich voordoet. Het is compact, heeft geen draden, is makkelijk te gebruiken onder de kleding en je kunt hem aan en uit zetten wanneer je wil.” Casper benadrukt dat Relegs geen vervanging is voor medicijnen. “

Als je klachten niet erg genoeg zijn, kan het zijn dat je niet in aanmerking komt voor medicijnen. Voor deze mensen biedt Relegs een uitkomst. Ook is Relegs een oplossing voor patiënten bij wie medicijnen niet werken of bij wie klachten blijven bestaan ondanks medicijnen.

Relegs kan dan als aanvullende behandeling een toegevoegde waarde leveren, met als resultaat dat er soms zelfs minder medicijnen hoeven te worden genomen”. “RLS staat de kwaliteit van je leven in de weg, je slaapt slecht, gaat niet snel meer naar voorstellingen of de bioscoop; je kan je hoofd er toch niet bij houden. Lange vluchten zijn een uitdaging, je ontwikkelt mentale klachten en presteert minder. Het kan echt slopend zijn. Daarom zijn we ontzettend blij om te zien dat 65 tot 70% van de gebruikers tevreden is met Relegs en een toegevoegde waarde ervaart met Relegs om de benen weer onder controle te krijgen.”

 

Voor meer informatie kijk op www.relegs.com

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.