Scherp zien is altijd maatwerk

Bij ver- en bijziendheid kun je, behalve voor een bril of lenzen, kiezen voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Binnen deze behandelingen is echter eveneens veel mogelijk. Laat je daarom goed adviseren. 

 

Ieder mens is uniek. Met een eigen verhaal, levensstijl en visie. Scherp zien is dan ook altijd maatwerk. FYEO, privékliniek voor refractiechirurgie, stippelt de route naar een beter zicht daarom altijd samen met de cliënt uit. Om op basis van wat mogelijk is, kijkend naar onder andere jouw oogconditie en jouw wensen, tot de beste oplossing te komen.

 

Dit kan bijvoorbeeld een ooglaserbehandeling inhouden. Veruit de meest bekende en toegepaste behandeling aan de ogen om weer zonder hulpmiddelen te kunnen zien, en zowel bij min-sterkte, plus-sterkte als een cilinderafwijking mogelijk. Maar ook een lensimplantatie. In de vorm van een voorzetlens die voor de natuurlijke lens wordt gezet, of een implantlens ter vervanging van de eigen ooglens. Samen met je oogarts bespreek je de testresultaten van het vooronderzoek, maar ook wat je eigen zichtverwachtingen en je dagelijkse activiteiten zijn. Op basis hiervan wordt de beste behandeling gekozen. 

 

COMFORT VOOROP

 

Omdat het comfort van de cliënt altijd voorop staat, kun je voor het behandeltraject terecht bij één van de zeven klinieken van FYEO in Nederland. Het grootste deel van het behandeltraject kan dan ook plaatsvinden bij een locatie in de buurt. FYEO vindt het belangrijk om vertrouwen te bieden. Het consult is daarom altijd met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. Alleen het vooronderzoek en nacontroles vinden plaats bij een optometrist.

 

LENSVERVANGING

 

Het plaatsen van een implantlens is nog relatief onbekend in Nederland, merkt CEO Rens Schoenmakers. “Terwijl iedereen vroeg of laat met een leesbril te maken krijgt. Lensimplantatie kan dan veel voordelen bieden.”

De behandeling is vergelijkbaar met een staaroperatie. Bij FYEO worden beide ogen direct na elkaar behandeld. Vervolgens kun je heel snel weer goed zien en je mag ook meteen naar huis. We adviseren wel om nog even rustig aan te doen, je hebt immers wel een behandeling aan je ogen gehad. Maar na zo’n twee dagen kun je alweer autorijden. Wel duurt het soms even om te wennen aan de nieuwe manier van kijken”, vertelt Schoenmakers. Vervelende klachten zijn hier echter niet mee gemoeid, stelt hij gerust.

“Sowieso volgt er altijd een nacontroletraject van drie maanden; ook weer afhankelijk van de persoon en diens zichtkwaliteit. FYEO streeft altijd naar optimaal zicht. Is dit niet optimaal ten gevolge van de uitgevoerde behandeling en een last in het dagelijks leven? Dan herbehandelen we zonder meerkosten, want bij FYEO heb je levenslange garantie op je behandeling.” FYEO behandelt iedereen die van zijn bril of lenzen af wil. Vanaf 18 jaar, mits de sterkte constant is. In Nederland zijn er ongeveer tien miljoen mensen die minder goed kunnen zien. Kiezen voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie kan dan veel comfort bieden. Geen gedoe meer bij dagelijkse bezigheden, zoals bril op bril af met je leesbril. Geen beslagen glazen meer in de regen of geïrriteerde ogen van je lenzen. Er zijn tal van redenen om een refractiebehandeling te willen. FYEO zoekt vervolgens de beste oplossing voor je, met het oog op de huidige situatie én de toekomst.

 

 

Meer informatie over een leven zonder bril of contactlenzen? Lees alles over de behandelingen bij FYEO op www.fyeo.nl

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.