Natuurlijk beter slapen, zonder onderzoek en medicijnen

Meer inzicht in slaapstructuur voor een betere nachtrust. Klinkt logisch, maar ondanks dat we bijna eendere van ons leven slapen, denken we hier doorgaans nooit echt over na. “Terwijl juist dat inzicht je zóveel kan brengen”, vertelt Kees Kwakman, oprichter van Slaapcoach. “Want hoe beter je slaapt, hoe beter je leeft.”

 

Het antwoord dat Kwakman doorgaans krijgt op de vraag ‘ben jij een ochtend- of avondmens?’, klopt vrijwel nooit vertelt hij. “Omdat veel mensen dénken dat ze van nature een bepaald slaapritme hebben, maar in de praktijk is dit aangeleerd en staat het heel ver af van hun natuurlijke slaapritme. Omdat ze veel overwerken bijvoorbeeld, gaan ze steeds later naar bed en worden ze ‘s morgens niet verfrist wakker. Terwijl ze in de praktijk veel beter blijken te functioneren wanneer ze er ’s avonds wat eerder induiken en die wekker wat vroeger zetten.”

 

Natuurlijk beter slapen

Met Slaapcoach helpt Kwakman mensen daarom op een natuurlijke manier beter te slapen. “Zonder dure onderzoeken of slaappillen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek helpen we mensen hun natuurlijke slaapritme te vinden en bieden we kwalitatief goede hulpmiddelen om die gezonde nachtrust in stand te houden. Denk aan nekkussens, verzwaringsdekens, antisnurkbeugels en ademhalingstechnieken.”

 

Slaaptherapie

Een belangrijk onderdeel daarvan vormt de Somnio online slaaptherapie, ontwikkeld door slaapdeskundige Winni Hofman, die zich al ruim veertig jaar verdiept in wetenschappelijk onderzoek naar slaap. “De Somnio-therapie pakt slaapproblemen structureel aan”, vertelt Kwakman. “Onder begeleiding van een ervaren slaapconsulent wordt het slaappatroon binnen enkele weken blijvend verbeterd. De therapie biedt praktische adviezen, gericht op de slaapomgeving, slaapgedrag en gedachten rondom slaap. Geïnteresseerden kunnen altijd eerst kosteloos een slaaptest doen, waarna een persoonlijk slaapprofiel wordt opgesteld. Dat is al stap één naar beter slapen.”

 

Inzicht in slaapstructuur

Het effect van de therapie is blijvend, legt Kwakman uit. “Omdat we inzicht geven in de slaapstructuur, rekening houdend met leeftijd en leefstijl. Door mensen als het ware te leren wat slaap is, gaan ze de slaaptips ook daadwerkelijk begrijpen en hebben ze meer effect.” Achter de therapie zit jarenlang wetenschappelijk onderzoek, verklaart hij. “De methode is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie waarmee ook insomnie, slapeloosheid, wordt behandeld. Slaapproblemen worden namelijk voor een groot deel veroorzaakt door hoe we denken en ons gedragen. Wanneer je erin slaagt om deze patronen te doorbreken en te veranderen, betekent dit doorgaans een constructieve oplossing.”

 

Voor huisartsen en zorgmedewerkers is Somnio eveneens een interessante tool, besluit Kwakman. “In plaats van kostbare snurkonderzoeken kunnen patiënten in veel gevallen hiermee van hun slaapproblemen afkomen. Bovendien wordt de therapie door de meeste verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de aanvullende verzekering.”

 

Meer informatie: https://www.slaapcoach.nl

Somnio-slaaptherapie wordt vergoed door VvAA.

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.