Met het TFH Stable Dividend Fund investeren in sterke MKB bedrijven

 

Beleggen in het midden- en kleinbedrijf is een goede manier om een hoog en stabiel rendement te behalen. Het is echter lastig voor een investeerder om dat eigenhandig te doen. TFH Holland Group biedt een toegankelijke mogelijkheid daartoe. Het opent het TFH Stable Dividend Fund. Dit fonds bouwt participaties op in tien wat grotere MKB-bedrijven, die over een flinke periode een stabiel dividend hebben uitgekeerd. Deelname levert naar verwachting ongeveer 11% op jaarbasis op.

 

Sterke sectoren

De bedrijven zijn goed bestand tegen de huidige, onzekere tijd. Het gaat om ondernemingen met een volwassen trackrecord van tussen de 10 en 40 jaar zónder bankfinanciering. TFH is actief in de kernsectoren van de door vergrijzing en digitalisering gedreven maatschappij. Het investeert daarom in technologie, voeding en zorg. Deze sectoren blijven relevant, ook in economisch zwakke periodes. “Er zullen altijd tekorten en behoeftes in IT, voeding en zorg blijven. Bedrijven die wij selecteren in deze sectoren zullen het bovengemiddeld goed blijven doen,” zegt Nick Jacobs, algemeen directeur van TFH Holland. “Er zijn in Nederland duizenden bedrijven die aan onze investeringscriteria voldoen, en daarvan zijn er genoeg te koop. We selecteren er uiteindelijk tien, dus we zijn heel kritisch.”

 

Gezonde bedrijven

Als er een overeenkomst wordt gesloten neemt TFH een meerderheidsbelang van 70 à 80 procent in een gezonde MKB-onderneming. Om in aanmerking te komen moet een bedrijf in elk geval een stabiel dividend hebben uitgekeerd over de afgelopen drie jaar, dus ook in de coronaperiode en tijdens de oorlog in Oekraïne. Dat betekent stabiele winst en een positief eigen vermogen. Jacobs: “We investeren nooit met een banklening, dus er wordt nooit schuld toegevoegd en we staan geen zekerheden af aan een bank. Van de winst herinvesteren we ongeveer de helft in de bedrijven zelf, voor toekomstige waardegroei. De andere helft wordt aan het fonds uitgekeerd en is voor de investeerders, die ook voor 80% deelnemen aan de waardestijging. We achten de kans dat zo’n bedrijf gedurende de looptijd failliet gaat niet erg groot.”

 

Rendement en risico

Zo komt TFH tot een mooi gebalanceerd fonds, waarin rendement en risico een goed evenwicht vormen. Tussentijdse uitkeringen aan de investeerders vormen een buffer op eventuele kapitaalvermindering. TFH verwacht dat ongeveer 50% van de inleg gedurende de looptijd van acht jaar tussentijds zal worden uitgekeerd. “In totaal verwachten we zo’n 11% rendement op jaarbasis.” Volgens Jacobs zullen vooral ondernemers die zelf hebben gewerkt in de TFH-sectoren affiniteit met het fonds hebben. “Voor hen is het uitermate geschikt, wat niet wegneemt dat het voor anderen ook heel aantrekkelijk kan zijn.”

 

Voor meer informatie over TFH Holland Group en het TFH Stable Dividend Fund klikt u hier

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.