Universiteiten tijdens de Corona crisis

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”true” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Studenten zitten thuis en het is moeilijk voor universiteiten en scholen om kwalitatief goede lessen te geven. Toch proberen universiteiten op creatieve manieren succesvolle resultaten te behalen. Er wordt geïnvesteerd in online onderwijs en alles wordt uit de kast gehaald om universiteiten toch door te laten gaan.

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”2081|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/04/laptop-2562325_1920.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” box_shadow=”no” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” first=”true” last=”true”][fusion_text columns=”1″ column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Halverwege maart sloten vele universiteiten hun deuren. Tijdens de Corona crisis is het niet mogelijk om les te geven aan studenten en te voldoen aan de regelingen die zijn opgesteld. Universiteiten moeten incasseren en oplossingen bedenken om hun studenten toch te kunnen voorzien van lessen.

Net als iedereen gaan ook veel studenten door een moeilijke tijd. Het is lastig om goed thuis te leren en de juiste kennis en stof op te doen. Tevens zitten studenten vaak op kamers en moeten nu weer gedwongen thuis wonen. Dit maakt het niet altijd even makkelijk voor de studenten en ouders.

Creatief onderwijs

De universiteit van Amsterdam houdt net zoals andere universiteiten online colleges. De hoorcolleges worden vaak vooraf opgenomen of worden via online livestreaming gegeven aan de studenten. Het is een lastige periode voor zowel de onderwijzers als de studenten om kwalitatief goede resultaten neer te zetten maar samen wordt er hard aan gewerkt. Met creatieve oplossingen kunnen studenten toch studeren  en proberen universiteiten de schade die de Corona crisis met zich meebrengt zo veel mogelijk te beperken.

Er is begrip voor de situatie en dit zorgt ervoor dat zowel studenten als de onderwijzers hun steentje bijdragen om dit jaar toch succesvol  te  laten verlopen.

Tentamens

Tentamens gaan bij veel universiteiten gewoon door. Er worden oplossingen bedacht om tentamens thuis af te nemen. Dit kan door middel van online toetsen of projecten met een tijdslimiet. Doordat de tentamens wel gewoon doorgaan is de druk voor studenten hoog. Studenten willen zo goed mogelijk de lesstof begrijpen maar komen vaak met vragen te zitten. Ze kunnen niet gemakkelijk de uitleg ontvangen, dit kan de resultaten van de tentamens beïnvloeden.

Vertraging

Of de Corona crisis gaat zorgen voor grote vertragingen voor veel studenten is nog niet duidelijk. Wel hebben diverse Universiteiten al aangegeven iets langer door te gaan in de zomervakantie om dan de vertraging of tentamens in te halen. Dit geeft een kleine speling voor zowel de studenten als de universiteiten om zo toch het jaar succesvol te laten verlopen. Hoe groot vertragingen zullen worden ligt aan de duur van de Corona crisis en is nog niet te zeggen.

Gezondheid gaat voor

Universiteiten vinden het belangrijk dat gezondheid op nummer één staat en hebben daarom begrip voor de situatie. Er wordt hard gewerkt aan goed onderwijs en universiteiten proberen hun best te doen om kwaliteit van de studies te waarborgen. Als universiteiten in deze situatie door zouden gaan met het geven van fysieke lessen en bijeenkomsten zouden er vele families zijn die het virus met zich mee dragen. Universiteiten kunnen centrums van het Coronavirus vormen en het is daarom niet veilig om de colleges door te laten gaan. De gezondheid van de studenten en onderwijzers is tijdens de Corona crisis het belangrijkste.

https://www.nu.nl/coronavirus/6037083/hogescholen-en-universiteiten-sluiten-deuren-in-maart-vanwege-coronavirus.html

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.