Bij pijn hoeft niemand zich zomaar neer te leggen

Chronische pijn heeft op veel mensen letterlijk een verlammende werking. De reguliere geneeskunde komt al snel tot de conclusie dat je ‘er maar mee moet leren leven’, maar alternatieve methodes kunnen er vaak nog een hoop aan doen. Wim Beek is ervaringsdeskundige en behandelaar op het gebied van pijn. In zijn studententijd kreeg hij ‘ongeneeslijke’ MS, was grotendeels verlamd en kreeg zenuwpijnen in zijn hele lichaam. Hij zou nooit meer uit zijn rolstoel komen. Hij legde zich bij dit onheilsbericht niet neer en zocht manieren die hem hielpen om te herstellen. Met de kennis en ervaring die hij daarmee opdeed heeft hij zijn eigen manier van behandelen ontwikkeld. Intussen is hij klachtenvrij en helpt hij anderen om ook te herstellen. In zijn praktijk ‘Vrij van Pijn’ kunnen veel mensen terecht die van hun (chronische) pijnklachten af willen.

Helpt u anderen op dezelfde manier waarop u zichzelf indertijd hebt hersteld?

“Daar komt het wel op neer, ja.”

Door te onderzoeken wat er mis is gegaan in het lichaam, en wat er nodig is voor herstel, kan ik mensen een behandelingstraject aanbieden. Dat is een reis die ik heb gemaakt, waar ik andere mensen voor kan uitnodigen. Toen ik verbeterde, wekte dat de interesse van anderen met pijnklachten. Die kon ik goed helpen. Door de jaren heen werden het er meer en meer en nu heb ik een volle praktijk.”

Wat is uw werkwijze?

“Ten eerste gebruik ik shiatsu, een Japanse acupressuurtechniek waarmee je geblokkeerde energiebanen in het lichaam weer met elkaar in balans kunt brengen. Dat brengt evenwicht, zodat het lichaam in staat is zichzelf te herstellen. Elk lichaam heeft een natuurlijk herstelvermogen, een kracht om te regenereren. Zelf kon ik na vier jaar shiatsu weer lopen, maar ik was nog niet tevreden. Ik wilde mijn kracht en al mijn lichaamsfuncties weer terug. Toen ben ik bij de natuurgeneeskunde terecht gekomen, die ik nu bij cliënten toepas. Het is de basis van mijn behandelingen geworden. Kruiden hebben een sterke helende werking. Ik breng kompressen aan op de pijnlijke plaatsen. Het is maatwerk, want elk lichaam heeft weer andere kruiden nodig. Ik begin bij nieuwe cliënten meestal met kruiden, want een lichaam dat ziek is heeft energie nodig. Met kruiden activeer ik ook het herstelvermogen.” 

Hoe bepaalt u welke behandeling voor iemand nodig is?

 

“Dat gaat grotendeels door ervaring en intuïtie. Als iemand voor het

eerst bij me komt, onderzoek ik de klachten en bepaal dan welke kruidencombinatie nodig is, en wat er verder aan behandelingen mogelijk is. Daarin begeleid ik de cliënt. Alle aspecten van het lichaam zijn van belang, ook het mentale stuk. Uiteindelijk help ik het lichaam om weer te herstellen. Dit staat in contrast met de reguliere geneeskunde, die de symptomen met medicijnen of ingrepen probeert te bestrijden.” Welke pijnen behandelt u het meest? “De grootste groep mensen die ik behandel, heeft pijn door artrose. Ook behandel ik veel mensen met posttraumatische dystrofie en auto-immuun-klachten, zoals vormen van reuma en de ziekte van Crohn. Verder fibromyalgie en multiple sclerose, de ziekte waar ik zelf van ben hersteld. Er is van alles mogelijk, als het lichaam, maar in balans is en het herstelvermogen is geactiveerd.”  

U schrijft ook een boek hierover….

 

“Dat klopt, het is bijna af. Ik beschrijf daarin mijn ziekteverleden en de stappen die ik heb genomen voor herstel. Veel mensen die ook willen herstellen hebben daar wellicht iets aan.”

 

Wilt u meer weten?
Ga naar: www.vrijvanpijn.nl

 

 

CLIËNT VERSLAG

 

Gerrie Zeegers is bij ‘Vrij van Pijn’ in behandeling geweest en is daardoor van hevige, onbekende pijnklachten hersteld. “Ik heb drie jaar geleden contact met Wim Beek gezocht toen ik me, na jarenlange verergeringen van pijn in mijn hele lichaam, nauwelijks meer kon bewegen. Ik was verstijfd, mijn spieren deden het niet meer. Het voelde alsof ik een ‘lange broek van pijn’ aan had. Fysiotherapie hielp maar kort, de pijn kwam terug en spreidde zich steeds verder uit. Ik kreeg de gekste adviezen, van het laten breken van mijn bovenbenen tot, nog erger eigenlijk, dat ik me er maar bij moest neerleggen. Het medische circuit liet na eindeloze onderzoeken in elk geval weten niets voor me te kunnen doen. Toen ik dat hoorde was mijn grens bereikt en ben ik in actie gekomen. Achteraf gezien veel te laat dus, maar zo moest het kennelijk gaan. Zodra ik ‘Vrij van Pijn’ vond en met Wim Beek aan de slag ging, veranderde mijn wereld. Door de persoonlijke aandacht en zijn shiatsu en kruidenbehandeling, kreeg ik pijlsnel mijn energie terug. Binnen een paar maanden was ik al voor een groot deel hersteld, na een jaar was alle pijn weg en kon ik weer volop bewegen. Ik voel me er nog steeds super bij!”

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.