WLS Products effectief na maagverkleiningsoperaties

WLS Products is een webwinkel voor voedingssupplementen en vitamines die nodig zijn na maagoperaties. Het bedrijf is in 2005 opgezet door ervaringsdeskundige Melanie Wouters. Na haar eigen operatie had ze vitamines nodig, maar kon die in Nederland niet in voldoende mate krijgen. Zelf importeren uit Amerika was de enige manier. WLS staat voor Weight Loss Surgery, of Weight Loss Success zo je wilt.

 

WAAROM HAD U DIE MIDDELEN NODIG?

“Iemand die een maagverkleiningsoperatie krijgt raakt veel van zijn of haar overgewicht kwijt, soms wel tachtig tot honderd procent. Er komt extra levensverwachting bij, maar in ruil daarvoor moet je voor de rest van je leven wel voor vitamines en supplementen zorgen. In 2000 wisten de artsen niets van de verkrijgbaarheid daarvan. Ze stuurden ons naar supermarkten. Veel mensen hebben na een operatie tekorten aan calcium, ijzer en vitamine B12 en D. Die kunnen met standaardsupplementen worden aangevuld, maar heel dikwijls zijn grotere hoeveelheden nodig. Sommigen patiënten hebben afwijkende tekorten. Ikzelf had indertijd een groot tekort aan vitamine A, wat zelden voorkomt, en dat was in mijn hoeveelheid alleen in de VS verkrijgbaar. Dat kan ook gebeuren met vitamine D: mensen die zelden buiten komen na hun operatie, hebben daar vaak een extreem tekort aan. Voor aanvulling moet je dan bij mij zijn, omdat ik intussen aan de goede doseringen weet te komen.”

 

WAT IS HET ASSORTIMENT VAN WLS PRODUCTS?

“Eiwitten, vitamines, mineralen. We volgen de golfbewegingen in de markt. Operaties veranderen, inzichten veranderen, producten veranderen. Ik heb me hard gemaakt voor bepaalde soorten calcium. Calcium kauwbonbons uit Amerika van Bariatric Fusion voor gastric bypass-patiënten zijn een groot succes. Net als hun multivitamines. We richten ons op effectieve middelen, maar ook op gebruiksgemak. Niet teveel pillengedoe, maar gewoon ‘2 keer 2 kauwtabletten per dag en je bent klaar’. Zo weinig mogelijk innamemomenten dus. We kijken altijd hoe het makkelijker en beter kan. Dat bevordert het commitment van de patiënt want de discipline is eenvoudiger. Zo hebben we calciumtoffees met lekkere caramelsmaak. WLS Products heeft ook mooie standaardproducten, zoals WLS Original, een budgetlijn van uitstekende multi-vitamines. Goedkoper kan het niet en het voorziet in alle basisbehoeftes. Daarnaast leveren we maatwerk. Iemand heeft bijvoorbeeld een groot tekort aan zink of moet extra vitamine D, of zoiets. Daar kunnen we goed in adviseren en aan de spullen komen. Zo rollen we van het een in het ander en nog steeds breidt het aanbod zich uit. Als ik een behoefte bespeur dan probeer ik daar aan te voldoen, zoals recent nog aan folaat, een afgeleide van foliumzuur, voor mensen die geen foliumzuur kunnen opnemen.“

 

IK KAN ME VOORSTELLEN DAT U OOK VAAK OM ADVIES WORDT GEVRAAGD.

“Jazeker. Daarom werken we samen met stichtingen en patiëntengroepen die voorlichting geven aan mensen voor en na hun maagverkleining. Zij sturen vaak patiënten met problemen na de operatie naar ons door. Zij zien ons als kenniscentrum en laagdrempelig aanspreekpunt. Wij kunnen met onze producten en ervaring veel mensen helpen. Ik heb twee lotgenoten in het team, met ook een operatie achter de rug. Dat schept vertrouwen bij klanten. Ze komen met problemen waar niet iedereen mee naar de dokter vliegt. Problemen strekken zich uit tot ver na de operatie. Dan ben je er nog lang niet. Door de maagverkleining neemt het lichaam veel minder voedingsstoffen op dan voorheen, maar koolhydraten blijven er makkelijk in gaan. Als zoetigheid weer gaat smaken dan kan het gewicht weer toenemen. Dat is gevaarlijk, want waar ligt de grens? Het overkomt iedereen wel eens dat hij of zij weer aankomt, en er is discipline nodig om dat af te remmen. Eiwitten, groenten en vitamines eten, maar koolhydraten met rust laten. De operatie is een tool om af te vallen, maar daarna moet je het toch echt zelf doen. Er is gedragsverandering nodig: Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd had.”

 

WAAR ZIJN JULLIE HET MEEST ACTIEF?

“Duitsland en Oostenrijk zijn onze grootste afzetmarkten, maar in Nederland worden we ook steeds actiever. De Nederlandse markt is lastig, met ingewikkeld toezicht, behalve als je kant en klare vitamines en supplementen verkoopt. Dat doen we met onze budgetlijn, en enkele uitstekende Amerikaanse producten. Ook artsen weten ons steeds beter te vinden. We leveren niet alleen de benodigde producten, maar letten ook op patiënt compliance, zodat de pillen ook werkelijk worden geslikt. Ieder zijn specialisme: de arts lost de problemen op met het mes, en laat het vervolg aan ons over, zodat de patiënt fit en gezond blijft na de operatie.

 

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.wlsproducts.nl of neem contact via: info@wlsproducts.nl. 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.