Word een topleraar!

Op 30 maart 2023 organiseert Bazalt Groep hét onderwijsevent van 2023: Word een topleraar. Het grote live event volgt op drie online events, waarbij zowel startende als gevorderde leerkrachten geïnspireerd worden om hun onderwijs skills optimaal tot hun recht te laten komen en zo de talenten van de toekomst een duurzame basis mee te geven.

We hebben er allemaal wel minstens één: die leraar waar je altijd met een glimlach aan terugdenkt. Omdat hij of zij van elke les een feestje wist te maken, zélfs wanneer het verre van ‘jouw vak was’. Die je liet zien dat je het wél kon en je motiveerde om het verder te schoppen dan je zelf dacht te willen. Zulke leraren zijn goud waard, want zij leggen de basis voor de toekomst. Lesgeven is iemand verder helpen. Verder dan het eigen kunnen en verder dan het eigen weten. Daarvoor moeten leerlingen op je kunnen bouwen. De online eventsreeks ‘Word een topleraar’ is dan ook bedoeld om leraren goed te helpen aansluiten op de razendsnel veranderende maatschappij en het bedrijfsleven. En om leren leuker en inspirerender te maken, voor zowel leerlingen als leraren.

WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWDE INSPIRATIE“De meeste leraren kiezen tenslotte voor het vak omdat ze het beste uit de jongere generatie willen halen”, vertelt Marcel Bogaarts, projectleider bij het event. “Maar hoe doe je dat nu precies, met alle actuele uitdagingen en ontwikkelingen die op je afkomen? Er wordt veel geadviseerd, maar juist door die hoeveelheid tips en adviezen ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Met wetenschappelijk onderbouwde en al in de praktijk toegepaste, wereldwijde kennis, krijgen docenten tijdens ‘Word een topleraar’ gereedschappen aangereikt die zij direct in de praktijk kunnen toepassen.”

EEN STERK FUNDAMENT“Inzichten die je leren voorbij de horizon te kijken”, vult Annemarie Kaptein, bestuurder bij Bazalt Groep aan. “Hoe je de regie in de groep kan pakken, bijvoorbeeld. Of hoe je breinvriendelijk lesgeven in jouw klas kunt toepassen. Maar die tegelijkertijd ruimte overlaten voor de leraar als professional.” Bogaarts: “Gerenommeerde sprekers geven als het ware de ingrediënten en de recepten óm het te doen, maar de docenten blijven zelf de kok. Hiermee streven we naar een duurzaam onderwijs, gericht op de toekomst.” Een toekomst waarin de leraar niet uitsluitend zendt, maar vooral ook actie stimuleert, verduidelijkt hij. “Waarin onderwijs een combinatie wordt van leren en ontdekken en waarin er zowel fysiek als digitaal geleerd wordt.”

KRACHTIG VOOR DE KLAS STAAN“Het event is een unieke manier om de meest recente inzichten en toepassingen gepresenteerd te krijgen en uit te proberen”, vertelt Kaptein. “De onderbouwde inspiratie wordt, naast eigen Bazalt Groep trainers, gebracht door sprekers die aan de oorsprong van het gedachtegoed staan als het gaat om hoe je krachtig voor de klas kunt staan. Internationale koplopers in wetenschap en onderwijsontwikkeling, die respectievelijk spreken over de kracht van coöperatieve structuren (dr. Spencer Kagan), het daadwerkelijk uitdagen van leerlingen (James Nottingham) en hoe betrokkenheid leidt tot beter leren (dr. Tammy Heflebower). In een compacte vorm van online en live, luisteren en doen, werken we toe naar een gemeenschappelijke kennisbasis.”

Een basis die ruimte biedt voor het individu, benadrukt ze. “Juist door hun unieke vaardigheden maken docenten tenslotte impact. Het event biedt de werkvormen, methoden, modellen en materialen om het als leraar nóg beter te doen. Om die topleraar te worden!”

DE AGENDA:

08 december 2022 Online event ‘De kracht van coöperatieve structuren’ Met dr. Spencer Kagan

02 februari 2023 Online event ‘Van Leerkuil naar Leeruitdaging’ Met James Nottingham

09 maart 2023 Online event ‘Betrokkenheid, de sleutel tot beter leren’ Met dr. Tammy Heflebower

30 maart 2023 ONDERWIJSEVENT WORD EEN TOPLERAAR! Hét live event in Den Haag voor leraren die impact willen maken

Bazalt Groep

De eventreeks ‘Word een topleraar’ wordt georganiseerd door Bazalt Groep. Vanaf 1 september zijn Bazalt, HCO en RPCZ verdergegaan onder de naam Bazalt Groep. Bazalt Groep ondersteunt en versterkt schoolteams, leraren, leerlingen, ouders en besturen, en jaagt vernieuwing aan. “Met als doel het optimale uit kinderen, jongeren en onderwijsprofessionals halen”, legt bestuurder Annemarie Kaptein uit. “Wij geloven in de kracht van de school als lerende gemeenschap: een plek waar leerlingen zich voortdurend ontwikkelen, met hulp van begeleiders die zich voortdurend ontwikkelen.”

Meer informatie en inschrijven: www.bazaltgroep.nl/onderwijsevent

Een topleraar word je zoSommige leraren vergeet je nooit. Omdat ze jou inzichten hebben gegeven die niemand anders je gaf. Of omdat ze in je bleven geloven op een moment dat je dat zelf niet deed. Of omdat ze van elke les een feest maakten. (En dan wel het soort feest waar je stiekem heel veel van leerde.) Het is het soort leraren waardoor je zelf leraar wilt worden. Bij Bazalt Groep denken we dat elke leraar het in zich heeft om zo’n leraar te worden. Daarom organiseren wij een reeks evenementen die helemaal in het kader staan van: Word een topleraar! Je kunt online events verwachten waar topsprekers je inspireren én je ontvangt een boekenpakket. Alles dus om een #topleraar te worden. Op donderdag 30 maart is het grote live event in Den Haag waar je een uitgebreid programma krijgt dat in het teken staat van een topleraar. Iets om niet te missen dus! Pak je agenda erbij, save the dates en schrijf je in. Wil je meer weten over de onderwijs events?

Kijk op bazaltgroep.nl/onderwijsevent

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.