World bipolar day

World bipolar day

 

Vandaag is de 9e editie van wereld bipolaire dag. Een dag die in het leven is geroepen door verschillende internationale organisaties. Deze dag heeft als doel aandacht op te wekken voor bipolaire stoornis en het ook tegen te gaan. Het thema want dit jaar is muziek en bipolaire stoornis. Maar wat is een bipolaire stoornis precies en welke mensen lijden eronder?

 

Je hebt een bipolaire stoornis, wat betekent dat?
Een bipolaire stoornis is eigenlijk meer een psychische aandoening. Het grootste kenmerk ervan is dat je extreme stemmingswisselingen ervaart. Het is een stoornis die te behandelen is door een medische professional, maar toch kan een bipolaire stoornis jarenlang of zelfs levenslang blijven hangen. Een bipolaire stoornis komt meestal voor in de leeftijdscategorie 18-35 jaar met daarbij gezegd dat als je een familiegeschiedenis hebt met deze stoornis dat de kans zeer aanwezig is dat jij het als persoon zelf ook kan krijgen.

 

Deze bekende mensen hebben ook een (vermeende) bipolaire stoornis
Het is misschien niet de meest bekende stoornis en er wordt natuurlijk niet zoveel over gesproken als andere ziektes/stoornissen. Toch zijn er genoeg bekende mensen met een (vermeende bipolaire stoornis. Om te beginnen met 1 van de hoofdredenen waarom world bipolar day op 30 maart is: Vincent van Gogh. De man wiens geboortedag op 30 maart is en gediagnosticeerd werd als iemand die een bipolaire stoornis heeft gehad. Andere beroemdheden die een (vermeende) bipolaire stoornis hebben zijn: Marilyn Monroe, Stephen Fry, Winston Churchill, Beethoven, Mel gibson, Demi Lovato en nog wat andere beroemdheden. Mocht je dus ooit een bipolaire stoornis krijgen of heb je een bipolaire stoornis sta je er niet alleen voor.

 

Voor meer informatie ga dan naar:
World Bipolar Day – KenBiS (kenniscentrumbipolairestoornissen.nl)

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.