4Wieler: Weer zonder angst op een ‘gewone’ fiets, maar mét vier wielen

Robert van Hees is in Leiden met ziel en zaligheid bezig om het eerste 4Wieler Innovatie- en Expertisecentrum in te richten. Hier vind je kennis over de meest veilige en stabiele fietsen die er bestaan: dé 4Wielers. Het doel is om mensen zonder angst en tot op heel hoge leeftijd te kunnen laten genieten van veilige fietstochten. Men moet wennen dat je niet alleen kunt fietsen op twee of drie, maar nu ook op de stabiele 4Wieler. Senioren zouden daarom eerder op het voorkomen van onnodige ongelukken met 2- en 3 wielers moeten worden gewezen. Huisartsen en andere belanghebbenden kunnen hierin een voorname rol spelen. Klanten zijn in ieder geval erg enthousiast: “Wow, ik kan weer veilig de weg op. Genieten van de wind door je haar en al het moois wat Nederland onderweg te bieden heeft”.

Klanten mogen met de 4Wieler niet zómaar de openbare weg op. Een proefrit is verplicht. Pas als het veilig én verantwoord is, wordt er in de werkplaats in Roelofarendsveen een fiets op maat gemaakt. Zeven jaar geleden zocht Van Hees stad en land af om voor zijn dementerende vader een honderd procent stabiele en veilige fiets te zoeken. Uiteindelijk kwam hij bij bedenker de heer Vissers uit Lelystad uit. Toen hij zag wat het met hen deed werd hij getriggerd. Véél meer mensen zouden hiervan moeten kunnen genieten. De eerste drie jaar was pionieren. Geen bank noch andere belanghebbende partij zag er brood in. Even overwoog hij om het bijltje erbij neer te gooien, maar zijn droom om mensen met angst voor het fietsen te helpen bleef. Gelukkig maar. Klanten zijn blij en tevreden.

Van Hees vertelt gepassioneerd wat de 4Wieler zo bijzonder maakt. “Je moet het gewoon ondervinden. De fiets kan anders dan een twee- of driewieler níet kantelen. Het product voelt honderd procent stabiel aan. De zithouding is net als op een normale fiets en met een luxe zadel. Alles is en voelt eigenlijk hetzelfde aan als op een gewone fiets alleen het sturen is even wennen. Je hoeft niet meer te trekken en te duwen. Vasthouden is genoeg. Het trappen is niet zwaarder en je kunt er best hard mee fietsen. Daar zorgen de versnellingen voor en eventueel helpt de motor een ‘handje’ mee. Door de verende ophanging aan de voorkant heb je bovendien geen last meer van alle oneffenheden op de weg of als er plotseling geremd moet worden. De angst om te vallen is vervangen door plezier op de weg”.

Van Hees krijgt energie van al het enthousiasme onder belangstellenden. Rust roest is het aloude gezegde. Mensen willen blijven fietsen zolang het kan. Er hangt wel een prijskaartje aan. Maar als partijen zoals huisartsen, behandelaars, gemeenten en zorgverzekeraars inzien hoeveel (in-)directe kosten in de gezondheidszorg er kunnen worden bespaard als senioren kunnen blijven fietsen op een stabiele en veilige fiets, dan moet er vast wel een potje kunnen worden gecreëerd.

Voor uitgebreide informatie over de Duo- de Solo- de Tourfiets en veel meer kunt u terecht op de website: www.4wieler.nl.


Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.