Briqwise breidt uit naar de Australische markt

Briqwise breidt uit naar de Australische markt

briqwise australie

Briqwise, het peer-to-peer platform voor vastgoedfinanciering, betreedt de Australische markt. Deze uitbreiding draagt bij aan de missie om ondernemers in het mkb die financiering voor vastgoed nodig hebben te verbinden met vermogende particulieren.

Al jaren hebben mkb’ers te maken met hetzelfde probleem en dat is dat banken nauwelijks krediet verstrekken. Dit wordt door corona nog extra moeilijker gemaakt. De negatieve rentepercentages bij de banken leiden ertoe dat rentenieren voor de vermogende particulier niet meer aantrekkelijk is.

Briqwise kan deze problemen oplossen voor beide partijen. Dit doen zij door hen samen te brengen en de investeerder een lening laten verstrekken aan de ondernemer. Vanaf €100.000 wordt een financiering aangevraagd en verstrekt, tegen een rentepercentage die vooraf is gegeven. De kredietbeoordeling verloopt volgens bancaire methode.

Briqwise is een gat in de markt gebleken. Zoals medeoprichter van Briqwise Frank van Dongen zegt. “Het mooie van ons model is dat we beide partijen niet alleen helpen bij de oplossing van hun problemen, maar hen ook blij maken. De investeerders zijn zelf vaak oud ondernemer en worden enthousiast van het feit dat ze naast het behalen van een mooi en stabiel rendement ook andere ondernemers kunnen helpen. Die ondernemers zijn weer blij omdat ze met de financiering hun bedrijf verder kunnen uitbouwen. We maken het investeren zo een stuk persoonlijker.”

De eerste jaren richtte Briqwise zich vooral op het opbouwen van een netwerk, maar nu wordt er meer gefocust op de verdere doorontwikkeling van het platform, het versnellen van het dealvolume en internationalisatie.

Australië is het eerste land waar Briqwise naar wordt uitgebreid. Pieter Porte, partner en medeoprichter van Briqwise over de expansie: “ons platform is extreem schaalbaar en leent zich uitstekend voor grote volumes en de internationale markt. In veel landen speelt dezelfde problematiek: banken trekken zich terug uit de financieringsmarkt en op spaargeld valt geen rendement te behalen. Of we nu net over de grens zitten of verder weg; door het internet voelt het alsof andere landen om de hoek zitten.”

“De markt in Australië is groter dan in Nederland maar het speelveld is anders. De verwachtingen zijn groot maar we zijn realistisch. Als het in hetzelfde groeitempo gaat als in Nederland zijn we zeer tevreden”, vult Van Dongen aan. “Ons verdienmodel dekt de kosten die met deze strategie gepaard gaan, maar we staan open voor expertise en kapitaal van derden om onze landenstrategie kracht bij te zetten en te versnellen. Hierover zijn we in gesprek met verschillende partijen, maar andere durfkapitalisten zijn altijd welkom.”

Briqwise ambieert zich om in 2025 een internationaal  platform te zijn in minimaal 5 landen, waarbij 100% van de financieringen eenvoudig tot stand komt met behulp van een  intelligent IT-platform waarmee de verschillende kleine landenteams kunnen werken.

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.