Buro deliefde: De verrassing van de tweede helft

buro deliefde: De verrassing van de tweede helft 

burodeliefde

Niet iedereen valt in het midden van zijn leven volledig uit zijn verhaal. Soms blijft het bij nauwelijks merkbare veranderingen in houding of gedrag, waarna je evenwicht zich min of meer vanzelf weer herstelt. 

Maar soms ook word je, in wat meestal ook de drukste periode van het leven is, overvallen door gevoelens van desoriëntatie en verwarring.  

Een langer aanhoudend gevoel van sleur, vervreemding, leegte of neerslachtigheid, een heftige verliefdheid, twijfels, gevoelens van schaamte of eenzaamheid komen daarbij veel voor. 

Met de nodige levenservaring op zak brokkelen je zekerheden over wie je bent, wat jij wilt; en waarom en hoe je leeft af. Dat zorgt gemakkelijk voor spanningen in jezelf, je werk en je relaties en kan behoorlijk beangstigend zijn voor jezelf en de mensen om je heen. 

Je kunt het gevoel hebben alsof je op basis van gewijzigde inzichten jezelf en je leven opnieuw moet uitvinden. Vaak ook met een enorm gevoel van urgentie om het roer om te gooien; relaties aan te gaan of juist te verbreken; iets te doen of juist nooit meer te doen. 

Een gezond perspectief 

Het is belangrijk om dit alles te (h)erkennen als onderdeel van het natuurlijke proces van ‘jezelf hervinden in de kracht van je leven’. Plaats je gevoelens en ervaringen in dit bredere verband. Zodat je jezelf er niet zonder meer, te snel, of te volledig in laat meeslepen of vergeet jezelf de juiste vragen te stellen. Met alle gevolgen van dien. 

Want vanuit het juiste perspectief en met de nodige ondersteuning, geduld, liefde en wijsheid, is dit namelijk juist het moment om je op een nieuwe, meer authentieke manier te verbinden met wie jij bent en wat voor jou belangrijk is.  

Realiseer je dat je niet de enige bent en dat dit een natuurlijke levensfase is. Sta jezelf je gevoelens toe en laat deze periode gaan over transformatie ongeacht de uitkomst.  

Schrik niet van conflict. Gun jezelf de ruimte, maar gun ook anderen de tijd om opnieuw bij jou aan te haken. Haast je niet en zorg voor voldoende hulpbronnen zoals leesstof, voedende contacten met anderen, lichaamsbeweging of professionele begeleiding. 

Omarm de onzekerheid en word de tuinman van je ziel 

Omarm de onzekerheid wanneer die zich aandient. Stel de juiste vragen, zorg voor ondersteuning en gebruik deze periode om jezelf op een dieper niveau te ontmoeten, je innerlijke balans te versterken en je van daaruit met dit leven te verbinden. 

Meer weten? Ga dan naar https://burodeliefde.nl/

‘We komen heus wel weer thuis, zolang we maar snappen wat er aan de hand is en bereid zijn dat rustig maar beslist te onderzoeken’ Jane Polden 200

burodeliefde

Iedereen moet het zelf doen maar dat hoeft niet alleen. Kun je een beetje hulp gebruiken? Maak met 15% korting een eerste afspraak en ontdek waar je staat en wat je nu verder brengt. Ga naar www.burodeliefde.nl. Voor jou zelf en/of samen met je partner. 

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.