Burowaai: Zinvol werken verdient de volle aandacht

Zinvol werken verdient de volle aandacht

burowaai

Zinvol werken, betekenis en voldoening. Het lijken soms ongrijpbare abstracte begrippen. Maar zinvol werken is méér, veel meer. Het leidt tot gemotiveerde werknemers, mensen met plezier in hun werk en mensen die voldoening halen uit hun werk. Kortom,  werknemers en collega’s die beter presteren, omdat ze lol hebben in hun werk.    

Wij hebben een missie 

“Wij willen eraan bijdragen dat werk zinvol is voor mensen. Werk is niet alleen maar geld verdienen, maar heeft ook te maken met thema’s zoals waardering en ethiek. Bovendien ontlenen we veel eigenwaarde en identiteit uit werk. Dat was 100 jaar geleden wel andere koek. Er is veel veranderd in de afgelopen decennia.” Aan het woord is Alexandra Sfintesco, partner bij Buro Waai. 

Sfintesco vervolgt: “Zingeving is zeker niet alleen iets voor millennials. We zien het ook steeds vaker bij mensen van veertig tot vijftig, die zich afvragen: Is dit waar het om gaat? Wij helpen mensen en organisaties zodat ze samen het werk zó kunnen organiseren dat er een cultuur ontstaat met meer inhoud, bevlogenheid en onderlinge verbondenheid. 

12 thema’s  

“Wij werken met 12 thema’s, op basis van wetenschappelijk onderzoek. Zij bestrijken een breed spectrum van alles wat met mensen en organisaties te maken heeft”, vult Mariska Wegink aan, medepartner bij Buro Waai. “Deze thema’s helpen je in gesprek te komen, en inhoud te geven aan zaken waar je soms minder goed de vinger op kunt leggen. De thema’s zijn verwerkt in een scan die we regelmatig inzetten bij zowel individuen als teams. In de uitslag zie je de kracht en zorg op zowel individueel- als op teamniveau. Zo komt er dus altijd een gesprek op gang”.  

Voorbeeld 

“Bij een organisatie met veel autonomie voor de werknemers werd de verbondenheid gemist, bleek uit de scanresultaten. Het team ontdekte een oplossing. Er werd eerst vergaderd met een groot gevarieerd team, waardoor  veel onderwerpen heel snel besproken en beoordeeld werden. Dat nam het plezier en motivatie weg. We experimenteerden met  vergaderen in subgroepjes, waardoor er meer individuele aandacht kwam en ruimte om met vakgenoten de diepte in te mogen duiken. Dat gaf de verbondenheid binnen de organisatie en het gevoel samen iets te willen doen en bereiken”, aldus Wegink.   

Olievlek 

“Om ons gedachtegoed te verspreiden en omdat organisaties en professionals regelmatig aangeven zelf onze Zin Scan te willen inzetten, verzorgen wij ook opleidingen en trainingen. Daarna kun je ook besluiten om aan te sluiten bij ons netwerk, waarmee we verdere professionalisering en intervisie bieden, en professionele interactie met de andere netwerkleden”, besluit Sfintesco. 

Meer weten? Ga naar: https://burowaai.nl/ 

 

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.