Een gezonde schoolkantine. Hoe belangrijk is dat?

Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

 

Wat zijn de gevolgen van een gezonde school?
Een gezonde school draagt bij aan de gezondheid van kinderen, het welbevinden en de schoolprestaties. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling: Kinderen die lekker in hun vel zitten, leren en werken beter. Een gezonde school draagt bij aan het versterken van de weerbaarheid van leerlingen. Leerlingen zien een gezond kantine-aanbod als hulpmiddel om gezonder te kiezen. Jongeren vinden het belangrijk om zich fit te voelen en er goed uit te zien. Zij verbinden gezonde voeding aan een mooi uiterlijk en een goede conditie. Ze vinden het belangrijk om hun eigen eetkeuzes te maken. Hierdoor is het van essentieel belang dat de school meedenkt en een gezond aanbod kan leveren wat betreft de schoolkantine. Gevolg hiervan is dat kinderen zich ook meer willen verdiepen in gezonde voeding. Ze willen meer lessen op school over gezonde voeding en gaan er ook thuis meer mee aan de slag. Hierdoor creëer je meer bewustzijn over gezonde voeding.

 

De dag van de gezonde schoolkantine
Elk jaar op 21 april is het de dag van de gezonde schoolkantine. Met de dag van de gezonde schoolkantine wordt er aandacht gevestigd op het belang van gezonde voeding op scholen. Jongeren brengen het grootste deel van hun dag door op school, dus is er een belangrijke rol voor de school weggelegd om te zorgen dat jongeren gezond kunnen eten op school. Veel scholen zijn hier al mee aan de slag gegaan door gezond eten aan te bieden, maar het doel is dat alle scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs een kantine hebben waarin gezond eten en drinken uit de schijf van vijf wordt aangeboden. Met de dag van de gezonde schoolkantine worden scholen die werken aan een gezondere schoolkantine in het zonnetje, en is het doel het maatschappelijk draagvlak voor een gezonde schoolkantine verder te vergroten, waardoor nog meer scholen zich hiervoor gaan inzetten.

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.